Ziua Națională a României, prilej de sărbătoare la Botoșani (FOTO-VIDEO)

ziua-nationala-a-romaniei-prilej-sarbatoare-la-botosani

Ieri, 1 decembrie 2014, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, orașul Botoșani  a marcat așa cum se cuvine un astfel de eveniment. Oficialitățile, întâmpinate de polițiști locali, polițiști de frontieră, militari, jandarmi, pompieri, membri Smurd ,au fost prezente în Centrul Vechi al orașului, susținând discursuri despre însemnătatea acestei zile.

Prefectul Constantin Macaleț declară „Astăzi este sărbătoarea tuturor românilor și, de aceea, vă rog ca, împreună, să mulțumim lui Dumnezeu pentru destinul românesc”, președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu,clasifică șirul evenimentelor de la 1918 drept „un ideal înălțător al unei Românii Mari și Unite”, iar primarul, Ovidiu Portariuc, subliniază contribuția pe care au avut-o botoșănenii în realizarea acestui deziderat „Din Botoșani sunt sute de soldați și ofițeri căzuți la datorie în luptele din Războiul de întregire”.  Botoșănenii au sfidat frigul, răbdând zeci de minute în Centrul Vechi, însuflețiți de patriotism și vervă.

În jurul amiezii, tineri, bătrâni și copii s-au adunat pentru a urmări, cu interes, parada militară a armamentului și echipamentelor de intervenție organizată, din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Investigație, poliției locale, dar și Serviciului de Telecomunicații Speciale.

În Piața Revoluției a fost organizat, cum, de altfel, se întâmplă în fiecare an, un concert folcloric susținut de orchestra Rapsozii Botoșanilor, după care s-a dat startul retragerii militare, cu torțe, defilarea având loc pe traseul Cuza Vodă-Marchian- Bulevardul Mihai Eminescu-Pietonalul Unirii, după care cei prezenți s-au întors în Piața Revoluției, acolo unde, sub impulsul cântecelor patriotice, s-au încins hore, într-o atmosferă de veselie și voie bună.

Cu steaguri în mâini, cu bună dispoziție, dar mai presus de toate, cu tricolorul în suflet, botoșănenii au ieșit din casele lor, în număr considerabil, indiferent de vârstă, manifestând un spirit patriotic, civic, autentic românesc, pentru a marca ziua de 1 decembrie ca rezultat al unui proces lung și anevoios, dorit de întregul popor.

În continuare va prezentam câteva imagini foto-video de la acest eveniment, mai multe imagini puteti gasi si în albumul foto special creat acestui eveniment de pe pagina noastra oficiala de facebook: www.facebook.com/4Botosani.

Mai multe imagini puteti gasi si în albumul foto special creat acestui eveniment (2014-12-01 ZIUA NATIONALA LA BOTOSANI) de pe pagina noastra oficiala de facebook: www.facebook.com/4Botosani.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.