Ziua Internaţională împotriva Maltratării Animalelor amintită şi la Vorona Nouă

Cine nu a auzit de Vorona? De esti Botosanean stii deja cum in aceasta regiune sunt pastrate mai bine ca oriunde traditiile populare si invataturile stramosesti, ca oricine stie sa joace ca-n batrani si mai toti detin un costum popular de colectie, ca oamenii sunt buni si isteti.

Scoala din comuna Vorona nu numai ca incurajeaza aceste practici, dar le si cultiva. Cu toate acestea nu se poate spune ca este un loc extrem de conservator. Localnicii sunt cu inima deschisa spre tot ce-i nou si bun. Astfel astazi, 4 octombrie, cu ocazia Zilei Internationale impotriva Maltratarii Animalelor, copii din Scoala „Al.I.Cuza” Vorona Noua, au marcat evenimentul printr-un flashmob orgaizat in mare secret de clasa a VIII-a pentru toti ceilalti elevi mai mici.

Copiii au fost chemati la o mare intrunire pe terenul scolii, toti aranjati pe randuri si clase. S-au apropiat cadrele didactice si cu mare seriozitate i-au salutat. Nu se auzea nici un murmur, trebuia sa se dea o mare veste.

Din multimea clasei a VIII-a se aude un fluierat asurzitor. Toata clasa a luat-o razna, fug bezmetici prin fata tuturor si se aseaza in cerc strangandu-si mainile puternic. Un murmur de curiozitate se ridica din mijlocul elevilor ramasi frumos aliniati.

La un al doilea semnal „manifestantii” ridica deasupra capului mesaje scrise pe hartii: „STOP maltratarii animalelor”, „Ziua Internationala impotriva Maltratarii Animalelor”. Ceilalti citesc si incep sa priceapa. Sunete precum „ahaa” si „inteleg” se aud. Clasa a VIII-a imparte celorlalti mesajele scrie pe hartii apoi o iau la goana spre clase. Coordonatorul scolii se apropie calm de cei ramasi explicand copiilor importanta acestei zile.

Pauza e pe terminate dar discutiile continua, povestile despre animale impanzesc curtea micii scoli de la Vorona Noua.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
Facebook Comments

One thought on “Ziua Internaţională împotriva Maltratării Animalelor amintită şi la Vorona Nouă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.