„Ziua Internaţională a Biodiversităţii” celebrată la Botoșani

ziua-internationala-a-biodiversitatii-celebrata-la-botosani

Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani organizează, în perioada următoare, o serie de acţiuni educative destinate sensibilizării și conștientizării opiniei publice cu privire la importanţa conservării biodiversităţii.

Scopul acestora este de a marca „Ziua Internaţională a Biodiversităţii”, sărbătorită, în ziua de 22 mai, sub deviza „ Biodiversitate pentru dezvoltare durabilă”. Tema aleasă în acest an atrage atenţia asupra faptului că este necesară o schimbare de mentalitate a oamenilor în ceea ce priveşte consumul, prin utilizarea raţională şi eficientă a resurselor naturale, asigurându-se prosperitate, protecția mediului și coeziunea socială.

Programul stabilit în acest an cuprinde lecţii demonstrative în parcurile dendrologice din municipiul Botoșani pentru observarea elementelor de biodiversitate (arbori, specii de păsări sălbatice) şi a arborilor declarați monumente ale naturii prin HCJ nr.170/2010, organizate în parteneriat cu Liceul de Științe ale Naturii “Grigore Antipa” Botoşani şi cu Şcoala Gimnazială “Grigore Antipa” Botoşani, precum și o acțiune de monitorizare a habitatelor din situl Natura 2000 „ROSCI014 Pădurea Ciornohal”.

„Dorim ca activităţile desfăşurate în această perioadă să atragă atenţia asupra unei probleme care se acutizează de la an la an: declinul biodiversităţii. Conform statisticilor europene 60% dintre speciile evaluate și 77% dintre habitatele evaluate au înregistrat o stare de conservare nefavorabilă, datorată, în principal, presiunilor cauzate de activităţile umane.”a declarat directorul executiv al APM Botoşani, dl. Eugen Mateciuc .

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.