Zilele Reciclării în Botoșani în perioada 20-22 martie

zilele-reciclarii-in-botosani-in-perioada-20-22-martie

În perioada 20-22 martie 2015, ECOTIC organizează cu sprijinul Dedeman, Recolamp, Primăria Botoșani, Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani și SC Urban Serv SA Botosani, o nouă campanie de conștientizare și colectare, denumită “Zilele Reciclării în orașul Botoșani!”. Campania face parte din seria de 30 de campanii locale ce sunt desfășurate la nivel național și sunt intitulate generic “Zilele Reciclării în orașul tău!”. Aceste campanii fac parte din proiectul “Caravana ECOTIC”, proiect dezvoltat de către Asociația ECOTIC prin contribuția instrumentului LIFE+ al Uniunii Europene.

Prin implementarea acestei campanii, ECOTIC își propune să contribuie la reducerea riscului schimbărilor climatice prin creșterea nivelului de conștientizare cu privire la reciclarea Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE).

In cele 3 zile de campanie (20-22 martie), locuitorii orașului Botoșani vor putea vizita Caravana ECOTIC, o expoziție mobilă pe 4 roți, a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Caravana ECOTIC va fi amplasată în parcarea de lângă Direcția Taxe și Impozite locale și va fi deschisă în intervalul orar 10:00 – 18:00.

În cadrul acestei campanii vor fi organizate două tombole: o tombolă dedicată deșeurilor de echipamente electrice și electronice și o tombolă dedicată becurilor și neoanelor. Pentru fiecare deșeu predat se oferă un voucher de participare la tombola categoriei specifice. Tombola dedicată DEEE va avea ca premii 3 tablete Utok oferite de către Dedeman, iar tombola dedicată becurilor și neoanelor, o tabletă Samsung oferită de către Recolamp.

Parte din proiectul „Caravana ECOTIC” este și programul dedicat școlilor, „Zilele ECO în Școala ta!”. În cadrul acestui program au fost vizitate peste 63 de școli din București, Slatina, Alexandria, Giurgiu, Ploiești, Brașov, Adjud, Bacău, Piatra Neamț, Suceava, Rădăuți, Dorohoi urmând ca până în iunie 2016 să se atingă un număr de peste 150 de școli la nivel național. Caravana vizitează următoarele școli din Botoșani: Școala nr.10, Școala nr.8, Școala nr.2, Școala nr.1,  Liceul cu program sportiv, Școala nr.12, Școala nr.13, Școala nr.6 și Liceul de arta “Stefan Luchian”.

Mai multe detalii pe pagina web www.caravanaecotic.ro și pe pagina de facebook Ecoterrianul.

Filmul de prezentare al caravanei este disponibil in cele ce urmeaza:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.