„Zilele ECO în școala ta” la Școala Gimnazială Nr. 6 „Grigore Antipa”

zilele-eco-scoala-ta-scoala-gimnaziala-nr-6-grigore-antipa

Campania Zilele ECO în școala ta desfășurată în școala noastră și coordonata de profesor învățământ primar Gîlcă Oana-Cătălina a implicat un număr de 280 elevi coordonați de doamnele profesoare Ababei B, Doiniceanu G, Iacob A, Neculau D, Hariga M, Popa G, Fegher D, Cocuți L și bibliotecar Dupir L cât și familiile acestora în activități cu specific ecologic.

Conducerea școlii a fost alături de cadre și de elevi pe tot parcursul activității desfășurate în cadrul acestui proiect. În data de 26 martie 2015 a avut loc vizitarea Caravanei ECOTIC, care a reprezentat primul pas important în procesul de conștientizare a reciclării selective. Elevii școlii noastre au reușit să colecteze și să predea, într-un mod corect și prietenos mediului 1110 kilograme deșeuri, echipamente electrice și electronice.

Artă din deșeuri a fost tema expoziției realizată din materiale refolosibile, în sala de lectură a bibliotecii, expoziție vizitată de multe clase. Cu entuziasmul specific vârstei copiii au plantat flori în curtea interioara a școlii și au îngrijit spațiile verzi.

Realizarea activităților cuprinse în această campanie de către elevi și profesori a condus la schimbarea atitudinii acestora, dar și a persoanele din comunitățile în care a avut loc. Pe termen lung, elevii vor înțelege, cu siguranță, cât de importantă este acțiunea reciclării corecte, dar mai ales că ar trebui să acționeze în consecință, nu numai în școala, dar și în comunitate. Această schimbare de comportament duce la îmbunătățirea condițiilor de mediu în localitatea în cadrul în care trăim.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.