Zeul măcelului în această seară la Teatrul Mihai Eminescu

Actorii Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani prezintă astăzi, duminică, 4 noiembrie, la ora 18:00, pe scena Casei Tineretului, spectacolul „Zeul măcelului”, de Yasmina Reza, regia artistică Erwin Șimșensohn, scenografia Mihai Pastramagiu.

Distribuție: „Veronique Vallon” – Daniela Bucătaru; „Michel Vallon” – Ioan Crețescu; „Annete Reille” – Gina Pătrașcu Zamfirache; „Alain Reille” – Valentin Popa.

Povestea „Zeul măcelului”: două perechi de părinți grijulii se întâlnesc în sufrageria apartamentului uneia dintre ele să discute civilizat despre incidentul petrecut la școală între odraslele lor, incident în urma căruia unul dintre băieți, Bruno, ajunge acasă cu doi dinți în minus drept pedeapsă pentru că a refuzat să îl accepte pe celălalt, pe tânărul Ferdinand, în „gașca” sa. Michel, tatăl victimei, interpretat de Ioan Crețescu, este un om simplu, fără prea multe aspirații, un comerciant ce aparține păturii sociale mijlocii. Soția sa, Veronique (Daniela Bucătaru), este o mare amatoare de artă, fiind „o ditamai artistă la rândul ei”, și în același timp un înflăcărat activist pentru drepturile omului. Tatăl tânărului agresor, Alain, jucat de Valentin Popa, este avocatul de succes, carierist convins, care își trăiește viața între două convorbiri succesive la telefonul mobil, de care este complet dependent și atașat. Soția sa, Anette (Gina Pătrașcu – Zamfirache), este femeia nefericită în căsnicie care se ascunde pe cât posibil în spatele unei false eleganțe. Sucevenii (cu vârsta peste 14 ani) sunt invitați la acest spectacol pus în scenă cu succes de actorii botășăneni.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.