Week-end plin de infracţiuni constatate la regimul circulaţiei

vw-passat-declarat-furat-spania-depistat-in-trafic-la-botosani

Poliţiştii de frontieră din judeţul Botoşani au întocmit la sfârşitul săptămânii trecute cinci lucrări penale la regimul circulaţiei rutiere. Un ucrainean şi patru cetăţeni români s-au ales cu lucrări penale după ce au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră încălcând legea.

* În data de 20 februarie a.c., în jurul orei 09.00, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti a oprit pentru control în localitatea de frontieră Româneşti un tractor înmatriculat în judeţul Iaşi, condus de cetăţeanul român Doru C., de 50 de ani.

* La scurt timp, în aceeaşi localitate, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul aceluiaşi sector a oprit pentru control un alt tractor, înmatriculat în Ştefăneşti, condus de cetăţeanul român Gheorghe L., de 35 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că persoanele nu au permis de conducere pentru nicio categorie. Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele celor doi bărbaţi lucrări penale pentru savîrşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

* În aceeaşi zi, în jurul orei 18.15, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti a oprit pentru control, în localitatea de frontieră Santa  Mare, un tractor fără număr de înmatriculare, condus de cetăţeanul român Gheorghe L., de 39 de ani.

În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii de frontieră a rezultat că tractorul nu figurează ca fiind înmatriculat. Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

* În data de 20 februarie a.c., în jurul orei 09.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de trecere a frontierei, Mykola B., de 44 de ani, cetăţean ucrainean, la volanul unui autoturism Nissan Micra, înmatriculat în Polonia.

Existând suspiciuni cu privire la documentele prezentate la control, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat faptul că inspecţia tehnică periodică este expirată de la începutul lunii ianuarie 2015.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală pentru infracțiunea de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul  înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România.

În data de 22 februarie a.c., în jurul orei 01.30, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră  Stânca a oprit pentru control, în localitatea de frontieră Liveni, un autoturism marca BMW, înmatriculat în Spania, condus de cetăţeanul român Ovidiu T., în vârstă de 27 de ani. Bărbatul era însoţit de Adrian H., 26 de ani, proprietarul autoturismului.

În baza studiului documentelor prezentate pentru control, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul tip carte tehnică prezintă semne evidente de modificare a scrisului original în sensul prelungirii periodei de valabilitate a inspecţiei tehnice prin modificarea unor cifre.

Conducătorul auto a declarat faptul că nu are cunoştinţă despre cele constatate şi că a condus autoturismul la solicitarea proprietarului, acesta din urmă fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România, iar pe numele proprietarului autoturismului, Adrian H. pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la săvârşirea faptei de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulatie în România.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.