Vezi ce zile libere sunt în 2019 şi cum pot fi acestea cuplate pentru o vacanţă prelungită

Anul 2019 aduce cu sine un număr impresionant de zile libere, fiind vorba despre 15 sărbători legale potrivit prevederilor în vigoare. Dintre acestea, 10 zile nelucrătoare vor pica în timpul săptămânii, oferind șansa celor mai mulți dintre români de a profita de și mai multă odihnă și relaxare.

Te gândești probabil care ar fi perioada cea mai favorabilă pentru un concediu prelungit în anul 2019. Dacă nu ai încă niciun plan de vacanță, vezi acum ce ți-au pregătit cei de la www.zile-libere.net care s-au interesat deja de acest lucru și îți oferă câteva recomandări utile.

Potrivit calendarului zilelor libere din următorul an, Paștele îți poate aduce 14 zile de vacanță și distracție, cumulând sărbătorile legale și zilele de weekend, la care se adaugă și 7 zile de concediu. Perioada 20 aprilie – 5 mai pare a fi o variantă favorabilă și recomandată pentru un concediu prelungit. Așadar, în 2019, vei putea sărbători printr-o vacanță prelungită atât sărbătorile pascale, cât și ziua de 1 Mai.

Nu trebuie însă să neglijezi nici concediul de odihnă, cel din timpul verii, în care, conform calendarului zilelor libere din anul următor, perioada cea mai favorabilă este în luna august. Dacă 9 zile îți sunt suficiente pentru relaxare alături de prieteni sau familie, atunci poti opta pentru varianta 11-19 august. În acest interval se încadrează o sărbătoare legală (15 august – Adormirea Maicii Domnului) și 4 zile de weekend, motiv pentru care tu vei folosi doar 4 zile de concediu pentru o vacanță prelungită .

Noi ți-am oferit câteva propuneri favorabile, ție nu îți rămâne decât să găseșți destinația spre care îți dorești să călătorești în zilele libere din următorul an! Vacanțele planificate din timp îți aduc avantajele prețurilor mai avantajoase și a mai multor variante disponibile din care să alegi.

Iata si care este calendarul complet al sarbatorilor legale, adica zilele libere din anul 2019:
1 ianuarie (marti) Anul Nou
2 ianuarie (miercuri)
24 ianuarie (joi) Ziua Unirii Principatelor Romaniei
26 aprilie (vineri) Vinerea Mare
28 aprilie (duminica) Paste ortodox
29 aprilie (luni) Paste ortodox
1 mai (miercuri) Ziua Muncii
1 iunie (sambata) Ziua Copilului
16 iunie (duminica) Rusalii
17 iunie (luni) A doua zi de Rusalii
15 august (joi) Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie (sambata) Sfantul Andrei
1 decembrie (duminica) Ziua Marii Uniri
25 decembrie (miercuri) Craciun
26 decembri (joi) Craciun

Din pacate, in 2019 nu mai putin de 5 sarbatori legale pica in weekend, ceea ce inseamna ca angajatii romani vor avea doar 10 zile libere.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.