Vezi cine sunt finaliștii ce vor participa la tabăra de scriere creativă Alpha

cursuri-de-proza-si-poezie-pentru-liceenii-botosaneni-scriitorii-dan-lungu-svetlana-carstean

Fundația Alfa, Suflet și Energie a invitat tinerii pasionați de literatură să-și dezvolte talentul creativ în cadrul concursului „Tabăra de scriere creativă Alpha”.

Concursul s-a adresat elevilor de liceu din județul Botoșani și a inclus două secțiuni: proză și poezie. Pentru a se înscrie în concurs, candidații au trimis pentru secțiunea proză între 5 și 20 de pagini de text, iar pentru secțiunea poezie 3 poeme.

Creațiile au fost trimise alături de un CV, o scurtă scrisoare de motivație și un autoportret în scris. Pentru tabăra de scriere creativă au fost selectați 12 candidați, care vor participa în mod gratuit, timp de 5 zile la cursuri de proză și poezie.

Tabăra se va desfășura în perioada 18-22 iunie 2015 și va avea ca traineri prozatorul Dan Lungu și poeta Svetlana Cârstean.

Fundația Alfa Suflet și Energie multumește tuturor candidaților care au aplicat pentru un loc în tabăra de scriere creativă Alpha. În urma analizei dosarelor primite, juriul a desemnat următorii finaliști:

Proză:

Atodiresei Sabina
Brehuescu Ilinca
Furnică Diana Florina
Gîbu Ana Maria
Ignat Georgiana Iustina
Luca Ruxandra Ioana

Poezie:

Butnariuc Iustin
Enachi Saviuc Pavăl Oana
Nechifor Georgian
Nencu Ioana Alexandra
Repciuc Claudiu Cătălin
Șoptelea Theodor Paul

Dan Lungu, creatorul faimoasei „babe comuniste”, este unul dintre cei mai apreciați și traduși scriitori români. Originar din Botoșani, Dan Lungu este Director al Muzeului Literaturii Române din Iași, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania și manager al Festivalului Internațional de Literatură și Traducere (FILIT) de la Iași. Cele mai cunoscute romane ale scriitorului sunt: „Raiul găinilor”, „Sunt o babă comunistă”, „În iad toate becurile sunt arse”, „Fetița care se juca de-a Dumnezeu”.

Svetlana Cârstean s-a născut în Botoșani și este membru cofondator al cenaclului „Central” de la Facultatea de Litere din București. „Floarea de menghină” este volumul care a determinat situarea poetei alături de liderii celei mai noi generații poetice. A publicat de-a lungul anilor articole, interviuri și poeme în Dilema, Observator Cultural, România literară, Adevărul literar și artistic.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.