Val de ură la adresa Poliției Române, în social media

În urma scandalului provocat de pedepsirea șoferului cu numere suedeze anti-PSD de către poliția rutieră, social media, în special facebook, a devenit mediul de replică a românilor indignați de acțiunea și de explicațiile conducerii Poliției. Scrierea recenziilor negative pe pagina instituției, însoțite de mesaje dure, este calea a peste 67.000 de români, pentru a-și face nemulțumirea auzită.

În mai puțin de 48 de ore, Poliția Română era criticată de mai bine de 60.000 de oameni, obținând, pe facebook, 1,2 stele din 5 existente, pragul minim fiind 1 stea. Practic, în fiecare minut, cel puțin 3 oameni își exprimau părerea negativă despre Poliție.

Actual, instituția este cotată la 1,3 stele, după ce peste 67.000 de români i-au dat nota minimă, lansând acuzații și scandând influența politică asupra Poliției, incompetența unor agenți sau declarațiile conducerii din conferința de presă susținută ad-hoc.

Statistica recenziilor paginii Poliției Române, 2 august, 10:02

„Miliție”, „marionete PSD”, „sclavi”, „instituție subordonată politic”, „clovni cu chipiu” sunt doar câteva dintre apelativele folosite de oameni la adresa organului. Majoritatea mesajelor critică dur purtătorul de cuvânt, precum și șeful Poliției Române.

Unii, mai inventivi, au ales să contribuie la imaginea negativă a Poliției Române prin lansarea unor povești fictive, parodii privind modul de acțiune a polițiștilor. Alții, folosesc drept explicație chiar declarația lui Ovidiu Munteanu: „Când vă fură bunurile, când vă agresează pe stradă, vă rog să apelaţi la vecini, popi, la rude, dar nu la poliţie.”

Cu toate acestea, printre recenzii s-au strecurat și mesaje care apără imaginea Poliției: „La Poliția Română apelează toți cetățenii atunci când au nevoie de ajutor și asta este și normal într-o țară civilizată. Și polițiștii sunt oameni la fel ca noi toți […]. Când două clanuri mafiote se bat în plină stradă, pe cine sună rezistenții?Poliția Română. Când la întoarcerea din city-breack-ul din Viena își găsesc apartamentul răscolit de hoți, unde sună tineretul român? Poliția Română. În toate acele momente și multe altele avem cu toții nevoie de o Poliție Română de 5 stele, nu de o stea, cum mulți am văzut că au acordat sub imperiul emoțiilor„, scrie Cătălin Răzvan, consilier pentru dezvoltare personală.

„Pe această pagină au fost primite, în ultimele zile, foarte multe recenzii și comentarii negative. Vă asigurăm că nu am raportat pe nimeni pentru recenzia făcută. Conform regulilor platformei Facebook, oricine poate raporta un profil de utilizator. Recenziile făcute pe această pagină sunt publice și orice utilizator de Facebook le poate raporta!

Deși unele dintre mesajele care însoțeau recenziile și comentariile cetățenilor conțineau referiri politice sau exprimări licențioase, am ales să respectăm dreptul la libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor și nu le-am cenzurat, șters sau ascuns. Pentru noi, siguranța oamenilor rămâne prioritară, indiferent de recenzii, steluțe sau comentarii”, scrie echipa de comunicare a Poliției Române, pe pagina sa de facebook.

Numărul celor care se arată nemulțumiți de Poliție crește considerabil, de la oră la oră, acutizându-se un val de ură fără precedent la adresa instituției.

Sursă foto: pagina de facebook Poliția Română

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.