Un zambet pentru copiii cu sindrom down

Biserica Vovidenia din Botoşani în colaborare cu Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă şi Asociaţia “Ne trebuie speranţă” a copiilor cu sindrom Down din Botoşani a iniţiat un proiect prin care se urmăreşte eliminare marginalizării copiilor cu sindrom Down, acceptarea acestora de către elevii din şcoala de masă şi integrarea acestora în activităţi specific vârstei.
Proiectul a debutat în luna mai când s-au strâns fondurile necesare desfăşurării activităţilor. Cu banii strânşi de la credincioşi s-au cumpărat dulciuri, care au fost oferite copiilor cu nevoi speciale cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului. De asemenea elevii de la Şcoala Nr 11, conduşi de doamnele profesoare Rozalia Groza şi Violeta Apostoaie, pe lângă dulciurile oferite, au antrenat colegii lor într-un scurt moment artistic-religios.

Ultima etapă a proiectului s-a desfăşurat în ziua de 14 iunie 2011, când un număr de 41 de copii de la Asociaţia “Ne trebuie speranţă” Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă şi Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11, clasa IC, însoţiţi de 10 profesori şi părinţi s-au deplasat cu sprijinul firmei de transport “S.C TRANSDOR” Botoşani la Mănăstirea Vorona. Aici copiii au fost primiţi cu multă dragoste de obştea mănăstirii, au participat la o slujbă specială săvârşită pentru ei şi au luat contact cu viaţa spirituală de aici. Au servit masa la trapeza mănăstirii, apoi au continuat activitatea prin joc în aer liber, bucurându-se de frumuseţile pădurii, de iarba verde , de prospeţimea naturii, stabilindu-se raporturi afective, pozitive între membrii grupurilor de elevi proveniţi de la şcoli cu programe şcolare diferite.
Sperând că activităţile desfăşurate au adus un strop de fericire copiilor şi părinţilor, iniţiatorii proiectului aduc mulţumire tuturor celor implicaţi- enoriaşi şi închinători ai Bisericii Vovidenia ştiind că doar “dăruind vei dobândi”!.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.