Un liceu dorohoian, pe primul loc într-o acerbă competiție națională!

Liceul Regina Maria din Dorohoi s-a situat pe primul loc în competiția națională „Bani pentru școala ta”, organizată de Asociația Junior Achievement România (JA). Liceul a lăsat în urmă mari orașe precum Iași, Cluj, Craiova și altele, fiind un exemplu de mobilizare a tuturor celor care îi trec zilnic pragul. 

Din impresioantul număr de 814 școli care au concurat în cadrul acestui proiect, numai 190 au reușit să acumuleze mai mult de 10 puncte. Concurența a fost una acerbă, dar liceul dorohoian a fost la înălțime.

Primele 4 școli vor fi premiate în cadrul Galei JA Hall of Fame – Investește în educație, în data de 23 mai, începând cu ora 18.00, la Ateneul Român.

Competiția s-a  desfășurat  în cadrul Programului de Educație financiară JA și are ca scop formarea abilităților de a administra resurse financiare și de a lua decizii responsabile, pentru o viață activă și sustenabilă financiar. Lista participanților  cuprinde aproape 200 de licee din România.

Alina Alupoaei, coordonatoarea desfășurării activităților circumscrise concursului, a descris feed-back-ul elevilor în câteva cuvinte cheie: receptivitate, interes, mobilizare, atitudine pozitivă, toate acestea puse în slujba unui scop unic: propria școală.

Au contribuit la succes atât cadrele didactice și elevii liceului, cât și părinții. Au fost 5 săptămâni de traininguri („Banii pe net” și „Banii IQ”), fiecare curs fiind finalizat cu un test. Dacă minimum 50% din răspunsuri erau corecte, fiecare test însemna un anumit punctaj (pe platforma pe care era trimis) și 1 euro pentru școala de proveniență.

”Valoarea totală a premiului este de 2000 de euro, bani care vor fi utilizați pentru dotări în școală”, a declarat Alina Alupoaei. „Entuziasmul meu a fost molipsitor. Noi deja colaborăm cu organizatorii în mai multe direcții, printre care și programa de educație antreprenorială”, a adăugat profesoara.

Succesul Liceului Teoretic din Dorohoi nu este singular, mai multe premii și trofee de la competiții naționale fiind obținute relativ recent de către acesta.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.