Un deputat botoșănean cere premierea și în bani a celor mai buni elevi

Deputatul botoșănean Mihaela Huncă îi cere ministrului educației să ia în considerare adoptarea unei strategii de recompensare a elevilor premianți. Astfel, Ministerul Educației ar trebui să își creeze un fond separat în buget pentru ocupanții locurilor I, II și III ai unei clase.

În prezent în anumite unități de învățământ elevii care obțin premiile I, II, III sau mențiune sunt recompensați și financiar de către părinți, profesori sau autorități locale, în funcție de situația financiară a familiilor acestora, a cadrelor didactice sau a primăriilor, iar în alte școli din cauza lipsei fondurilor, copiii premianți nu primesc niciun fel de stimulent. Având în vedere această situație, consider oportun ca Ministerul Educației Naționale să se implice direct prin stabilirea unitară a unui regulament și a unui fond destinat premierii elevilor cu cele mai bune rezultate la învățătură la sfârșitul fiecărui an școlar”, a subliniat Mihaela Huncă, secretarul Comisiei pentru Învățământ.

Cred că trebuie să învățăm să ne respectăm și să încurajăm valorile noastre care pot face performanță. Nu valoarea premiilor în sine este importantă, ci faptul că munca, ambiția și determinarea acestor elevi este recunoscută și apreciată în mod public. Acest lucru ar trebui să-i încurajeze pe acești copii excepționali și să-i ambiționeze și pe ceilalți colegi ai lor să facă performanță. Elevii trebuie să fie mândri de rezultatele care le obțin și să înțeleagă că școala unde se pregătesc va reprezenta temelia succesului pe care îl vor avea în viață„, a declarat parlamentarul.

Concluzia fostului inspector școlar general este că: „Prin premierea elevilor care au cele mai bune rezultate vom stimula și motiva din ce în ce mai mulți tineri să învețe și să se pregătească foarte bine pentru ceea ce va urma după școală„.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.