Trei studenți din Sibiu au inițiat la Dorohoi un festival de teatru în spații neconvenționale

Fara-Zahar-Joi-Dorohoi-video

Festivalul de Teatru în Spații Neconvenționale “Doroga la teatru!” se va desfășura la Dorohoi în perioada 4-6 aprilie a.c. Evenimentul inițiat de cinci studenți ai Departamentului de Artă Teatrală de la Universitatea “Lucian Blaga” (ULB) din Sibiu se află la prima ediție.

Acesta va reuni trupe de teatru tînăr, conferințe, dezbateri și ateliere de lucru susținute de studenți la specializarea Actorie și de profesori ai universităților din Iași și Sibiu. Emilia Robescu, Victor Kiraly, Alexandru Seceleanu, Tiberiu Cioruga și Andreea Tudosă, studenți la licență și master la Facultatea de Litere și Arte a ULB sînt studenții care au organizat proiectul.

“Am ales orașul Dorohoi pentru că îl considerăm un spațiu nealterat, cultural vorbind. Cea mai mare mulțumire a noastră va fi atunci cînd spectatorii vor aplauda din admirație sau pur și simplu se vor retrage tăcuți spre casele lor, pentru că teatrul este făcut să redea și să trezeasca emoție, nu există o reacție standard”, a declarat Andreea Tudosă, coordonator proiect.

În cele trei zile vor avea loc conferințe și prelegerile în incinta Casei de Cultură a muncipiului Dorohoi, urmate de ateliere de lucru la Colegiului Național “Grigore Ghica”, iar începînd cu ora 17.00 vor avea loc spectacolele. Toate activitățile sînt cu intrare liberă, pe bază de donații la sfîrșitul fiecărei activități, excepție făcînd spectacolele care vor avea loc în incinta muzeelor, acolo urmînd să fie plătit doar biletul de intrare.

Festivalul de Teatru în Spații Neconvenționale – DOROGA LA TEATRU ! este organizat de către Asociația „Proiect 1200” în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, primaria Municipiului Dorohoi, Casa Municipală de Cultură Dorohoi, Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi, Muzeul Județean Botoșani și pizzeria „La Favola di Bazi”.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.