Trei cetăţeni moldoveni reţinuţi pentru contrabandă cu tigări

tigari-de-contrabanda-prut-confiscate

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat trei cetăţeni din Republica Moldova care au încercat să introducă ilegal în ţară 48.750 pachete ţigări de contrabandă. Pentru reţinerea contrabandiştilor, care au trecut ţigările peste râul Prut cu o barcă, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să tragă un foc de armă în plan vertical. Cei trei cetăţeni moldoveni au fost reţinuţi pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate în cooperare cu autorităţile de frontieră din R. Moldova.

În data de 21 aprilie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani, împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, acţionând în baza unor informaţii, au declanşat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări, pe direcţia localităţii de frontieră Păltiniş.

În jurul orelor 20.30, poliţiştii de frontieră au observat, în apropierea malului românesc al râului Prut, trei persoane care transportau mai multe colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea persoanelor, dar acestea au încercat să fugă, ignorând somaţiile verbale, fapt pentru care lucrătorii noştri au tras un foc de avertisment în plan vertical, respectând prevederile legale.

Poliţiştii de frontieră au reuşit reţinerea celor în cauză, iar în cooperare cu autorităţile de frontieră ale statului vecin, care au descoperit pe teritoriul R. Moldova un autovehicul despre care există indicii că a fost folosit pentru transportul ţigaretelor de contrabandă, s-a stabilit că persoanele reţinute sunt trei cetăţeni ai Republicii Moldova, cu vârste cuprinse între 20 şi 34 ani.

Totodată, s-a mai stabilit că în coletele transportate de bărbaţi erau 48.750 pachete ţigări, mărcile Rithm şi Plugarul, cu timbru de acciza Republica Moldova, pe care cei trei le-au transportat la malul romanesc al râului Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. Bărbaţii au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi Judecătoriei Darabani, cu propunerea dispunerii măsurii arestării preventive pentru 29 zile.

Cercetările continuă în comun cu autorităţile de frontieră din R. Moldova pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.