Spread the love
  • 9
    Shares

tigari-de-contrabanda-prut-confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, în cooperare cu poliţiştii de la Postul de Poliţie Româneşti, au depistat şi reţinut patru cetăţeni români care au încercat să introducă ilegal în România, peste râul Prut, 53.340 ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova.

Ţigaretele, în valoare de 24.243 lei, au fost reţinute în vederea confiscării, în cauză fiind întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

În data de 25.01.a.c., în jurul orei 16.00, pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Româneşti, în cooperare cu poliţişti de la Postul de Poliţie Româneşti, judeţul Botoşani, au declanşat o acţiune comună pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei şi a traficului ilicit cu produse accizabile din tutun.

Pe timpul acţiunii au fost descoperite, pe direcţia localităţii de frontieră Dămideni, două persoane de sex masculine, identificate ca fiind cetăţenii români Gheorghe B. şi Florin B., în vârstă de 36 ani, respectiv 20 ani, care transportau două colete voluminoase învelite în folie de polietilenă.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că cele două colete ce conţineau 53.340 ţigarete marca Ritm Clasic, au fost trecute peste râul Prut din R. Moldova în România, cu ajutorul unei funii, de alti doi cetăţeni români, Daniel L. şi Daniel D., ambii cetăţeni români, în vârstă de 26 ani, respectiv 22 ani.

Ţigaretele în valoare de 24.243 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele celor patru bărbaţi poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.

Totodată, au fost informate şi autorităţile de frontieră ala R. Moldova pentru cercetarea în comun a evenimentului.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments
http://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2014/01/tigari-de-contrabanda-prut-confiscate.jpghttp://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2014/01/tigari-de-contrabanda-prut-confiscate-150x150.jpgOvidiuDiverseIncidenteInformatii UtileLocalecontrabanda,contrabandisti,frontiera,pachete,pachete tigari,politia de frontiera,Prut,Republica Moldova,Romanesti,tigari,timbru
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, în cooperare cu poliţiştii de la Postul de Poliţie Româneşti, au depistat şi reţinut patru cetăţeni români care au încercat să introducă ilegal în România, peste râul Prut, 53.340 ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova. Ţigaretele, în valoare de...