Ţigări de contrabandă de 50.000 lei reţinute de poliţiştii de frontieră

tigari-contrabanda-50-000-lei-retinute-politistii-de-frontiera

Ca urmare a schimbului de informaţii dintre poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti şi cei din Republica Moldova s-a reuşit reţinerea a doi cetăţeni români care intenţionau să introducă în ţară 108.000 ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova. Ţigaretele în valoare de 47.996 lei au fost reţinute în vederea confiscării.

În data de 28 octombrie 2013, în baza datelor şi informaţiilor obţinute de la colegii din R. Moldova, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Româneşti au declanşat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu tutun.

În cadrul acestei acţiuni, în jurul orelor 08.50 în apropierea malului râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Bădiuţi, judeţul Botoşani, lucrătorii noştri au observat două persoane care transportau cu ajutorul unui atelaj hipo colete voluminoase.

La somaţiile efectuate de poliţiştii de frontieră, cele două persoane au abandonat atelajul şi coletele din acesta, reuşind să se ascundă în vegetaţia din zonă. În urma cercetărilor efectuate, cele două persoane au fost identificate ca fiind cetăţeni români, cu vârste de 25 şi 26 de ani, iar în atelaj au fost găsite trei colete cu ţigări ce conţineau 5.400 pachete ţigări marca Ritm şi Plugarul, cu timbru de acciză R. Moldova.

În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 47.996 lei a fost reţinută în vederea confiscării. Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.