Teatrul botoșănean, la înălțime! Distincții obținute la scară internațională!

Teatrul botoşănean a marcat, prin eforturile Trupei de teatru antic Katharsis, coordonată de prof. dr. Coca Dorica (Colegiul Național A. T. Laurian), încă o victorie de rasunet internațional. Piesa „Medeea”, după Euripide, a câștigat locul al III-lea la sectiunea „cel mai bun spectacol”, iar eroina tragică a acesteia, interpretată monumental de Ilona Dănilă (16 ani), a fost numită al doilea cel mai bun actor principal feminin, în cadrul Festivalului STAGE- International Youth Theatre, desfășurat la Cluj-Napoca. 

Festivalul a avut loc într-o perioadă de șapte zile, între 18 și 24 septembrie, aducând pe scena de la Dacia Cinema peste 300 de participanți liceeni, grupați în 27 de trupe din țară și din străinătate. Piesele au fost diversificate, iar concurența una acerbă, însă botoșănenii noștri au fost la înălțime.

Scopul festivalului, așa cum a fost declarat, este unul dublu: pe de o parte, liceeni și-au dezvoltat personalitatea și aptitudinile în contextul unei metode nonformale de educație, iar, pe de alta, caritatea, evenimentul fiind dedicat strângerii de fonduri pentru campania „Zâmbet de copil, copilăria NU e la spital”.

Anunțul a fost făcut public în această după-amiază pe pagina trupei.

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.