Talida Grunzac expune „Vibrația culorilor” la Iași

Artista botoșăneancă Talida Grunzac, renumită pentru creațiile sale plastice, expune „Vibrația culorilor”, la Casa Corpului Didactic “Spiru Haret” din Iași.

Evenimentul va fi vernisat vineri, 31 august 2018, la ora 11.00, de către prof. univ. dr. Constantin Tofan.

„Pentru culoarea picturilor ei, Talida Grunzac a făcut o alegere finală: albastru. Niciodată monocromatic, nicicând unic, singular, abuzat… Alături de verde, galben sau roșu, armonia cromatică a lucrărilor artistei este setată sub influența unei dispoziții ludice, pe care nu încearcă să și-o ascundă, ci dimpotrivă, o exploatează la maxim, comunicând cu fiecare pânză, căldură și mai ales bucurie”, apreciază Ioan Serediuc, artist plastic.

„Faptul că la începutul secolului al XXI-lea, în fruntea muzeelor sau a galeriilor avangardiste, în academiile sau în cercurile cele mai elitiste ale criticilor, femeile ocupă, din ce în ce mai mult, poziții-cheie, făcându-și auzite vocile, nu mai trebuie să mire pe nimeni. Un exemplu pentru a ilustra modul în care femeile au reușit să cucerească spațiul artei contemporane post-revoluționare din România, îl reprezintă tânara profesoară Talida Grunzac, cunoscută drept unul dintre cei mai talentaţi artişti din zona Moldovei, cu o prezență foarte activă și prolifică în mediul artistic al artelor plastice”, detaliază apropiatul botoșănencei pe Cartoons Anthology.

„Fire melancolică profundă, albastrul pentru mine este o culoare ce mă face să visez… Privirea mea pătrunde prin albastru precum razele soarelui în ocean. Fiind cea mai rece dintre culori și, în valoarea sa absolută, cea mai pură, încerc să respect simbolistica apei, că origine a vieții, asociind vizual albastrul cu femeia, scoica, picăturile de apă, razele soarelui, fereastra și multe alte elemente simbol”, explică Talida Grunzac.

Expoziţia va fi deschisă până pe data de 15 septembrie a.c. la Galeria de Artă “Ion Neagoe” şi poate fi vizitată zilnic, de luni până vineri, între orele 9.00 şi 14.00. Intrarea e liberă.

 

Coordonator de eveniment este prof. Carmen Sîrbu.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.