Spread the love

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de studii Mihai Eminescu, Clubul Fotografilor Focus Botoşani şi Clubul Fotografilor din Iaşi  organizează, în perioada 13-16 iulie 2017, ediţia a II-a a taberei de fotografie Căutându-l pe Eminescu.

Prima ediţie a taberei a fost o reuşită. Un număr mare de fotografi veniţi de la Clubul fotografilor din Iaşi şi Clubul fotografilor din Botoşani au fost martorii unor momente deosebite atunci când, însoţiţi de domnul profesor Sergiu Manolache,  autorul  monografiei comunei Mihai Eminescu, le-a povestit şi condus prin locurile unde a copilărit marele poet.  În urma acestui pelerinaj, artiştii fotografi au făcut un număr mare de fotografii, care, după o selecţie, s-au concretizat într-o expoziţie foto în Sala Horia Bernea a Memorialului Ipoteşti.

La ediţia a II-a, organizatorii își propun să meargă pe urmele lui Eminescu vizitând şi fotografiind mănăstirile, bisericile, Primăria Botoşani, Hotelul Rareş, Spitalul de pediatrie, casa în care a locuit Harieta,  sora poetului, care l-a îngrijit în ultimii ani ai vieţii.

Lăcașurile de cult propuse pentru  vizitare sunt: Biserica Popăuţi, Biserica Uspenia,  Biserica Lipovenească  Naşterea Maicii Domnului,  Biserica Armenească  Adormirea Maicii Domnului,  Sinagoga Evreiască, Mănăstirea Vorona şi Mănăstirea Agafton, unde Eminescu îşi vizita cele două mătuşi călugăriţe.

Cele mai reuşite fotografii vor fi expuse la Memorialul Ipoteşti şi în casetele de expunere din Parcul Mihai Eminescu din Botoșani.

La tabără vor participa fotografii de la cluburile foto din Iaşi, Piatra Neamţ, Rădăuţi şi Botoşani.

Video reportaj editia I, 2016:

Facebook Comments
http://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2017/07/tabara-fotografie-cautandu-l-pe-eminescu-editia-a-II-a-13-16-iulie.jpghttp://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2017/07/tabara-fotografie-cautandu-l-pe-eminescu-editia-a-II-a-13-16-iulie-150x150.jpgOvidiuArtisti localiCampanii 4BotosaniEvenimenteInformatii UtileLocaleONG-uri din BotosaniPromovariarta fotografica,Botosani,Club Foto,Focus,fotografi,Iasi,Ipotesti,Memorialul Ipotesti,Piatra Neamt,Radauti,tabara
Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de studii Mihai Eminescu, Clubul Fotografilor Focus Botoşani şi Clubul Fotografilor din Iaşi  organizează, în perioada 13-16 iulie 2017, ediţia a II-a a taberei de fotografie Căutându-l pe Eminescu. Prima ediţie a taberei a fost o reuşită. Un număr mare de fotografi veniţi de la...