„Sunt Viorel de la Cinema Unirea din Botoşani şi iubesc filmul românesc”

Cinema-Mon-Amour-Viorel-Hritcu-Cinema-Unirea

Viorel Hritcu, directorul cinematografului Unirea din Botosani, a aparut pe scena celei de-a opta editii a galei Gopo, care are loc luni seara, la Opera Nationala din Bucuresti. Directorul cinematografului botosanean a urcat pe scena in cel mai memorabil segment al serii de luni, de la decernarea Premiilor Gopo. Alaturi de producatorul Tudor Giurgiu, regizorul Alexandru Belc si alti administratori de cinematografe din tara, el a prezentat documentarul „Cinema, mon amour”.

“Sunt Viorel de la Cinema Unirea din Botoşani şi iubesc filmul românesc. În seara aceasta sunt cu oamenii pe care dintotdeauna i-am iubit.“ a declarat, emoționat, Viorel Hritcu – director la cinematograful Unirea din Botoşani.

Realizatorii filmului „Cinema, mon amour” au constatat că 80% dintre oraşele României nu au cinema fiindcă din vreo 450 de cinematografe au rămas mai puţin de 30 cu uşile deschise în ultimii 20 şi ceva de ani. Restul au devenit orice altceva: de la discoteci la cazinouri, magazine sau, pur şi simplu, ruine. Printre reuinele cinematografiei româneşti arătate de „Cinema, mon amour” e şi un depozitu de filme de la Cluj.

Salvăm Marele Ecran? Dacă vă pasă, intraţi în Campania Salvaţi Marele Ecran.

„Pozitia copilului”, in regia lui Calin Peter Netzer, a castigat premiul pentru cel mai bun film la cea de-a opta editie a galei Gopo, care are loc luni seara, la Opera Nationala Bucuresti. Pentru trofeul acordat celui mai bun film la gala premiilor Gopo au mai fost nominalizate: „Cainele japonez”, de Tudor Cristian Jurgiu, „Cand se lasa seara peste Bucuresti sau Metabolism”, de Corneliu Porumboiu, „La limita de jos a cerului”, de Igor Cobileanski, si „Rocker”, de Marian Crisan.
Sursa Informatie: www.cinemarx.ro
==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.