Start înscrieri la Concursul Național „Ion Creangă” de creație literară – POVESTI

start-inscrieri-concursul-national-ion-creanga-creatie-literara-povesti

Muzeul Național al Literaturii Române Iaşi anunță startul înscrierilor pentru Concursul Naţional „Ion Creangă” de creaţie literară – POVEŞTI,  ediția a XXIV-a. Ediția din anul 2016 se va desfășura în  perioada 16-17 aprilie, la Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca din Țicău).

Termenul limită de trimitere a lucrărilor este 31 martie 2016. La concurs pot participa români de pretutindeni, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor (inclusiv din Republica Moldova și Ucraina).

Manuscrisele (maximum 15 pagini), dactilografiate la 2 rânduri, în 5 exemplare, vor fi însoţite de un motto. Numele autorului, vârsta, adresa, numărul de telefon, e-mail-ul se vor afla într-un plic sigilat, pe care va fi scris acelaşi motto şi menţiunea „Poveşti scrise de copii” sau „Poveşti scrise de adulţi”. Textele care nu vor respecta aceste rigori vor fi descalificate.

Concurenţii vor expedia lucrările în plic timbrat (imprimate), până la data de 31 martie 2016 (data poştei) pe adresa: Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca), str. Simion Bărnuţiu, nr. 4, Iaşi, cod 700118, tel. 0747/499488. De asemenea, în plic va trebui inserat formatul electronic al lucrărilor.

Juriul va acorda câștigătorilor o serie de premii pe data de 17 aprilie 2016, astfel:

  • Premiul Muzeului Național al Literaturii Române Iași;
  • Premiul „Ion Creangă” al Uniunii Scriitorilor din România – filiala Iaşi;
  • Premiul Editurii Muzeelor Literare;
  • Premiul revistei„Dacia literară”;
  • Premiul revistei„Convorbiri literare”;
  • Premiul Bojdeucii „Ion Creangă”;
  • Premiul Studioului de Radio Iaşi;
  • Premiul Teatrului „Luceafărul” Iaşi;
  • Menţiuni laSecţiunea copii.

Conform tradiției, poveştile premiate la această ediţie vor fi publicate în volumul Poveştile de la Bojdeucă care va fi lansat în luna aprilie 2017. De asemenea, anul acesta se va lansa volumul al XVII-lea al Poveştilor de la Bojdeucă, ce conține textele autorilor premiați la ediția din anul 2015

Mai multe detalii despre edițiile anterioare ale concursului, precum și datele de contact ale organizatorilor se regăsesc pe www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.