Sportivi botoşăneni la un seminar regional de HAPKIDO

sportivi-botosaneni-premiati-competitie-de-taekwondo

Clubul Sportiv TOTAL TAEKWONDO Botoșani a participat în perioada 23 – 24 august 2014 la Seminarul regional de HAPKIDO organizat de SHINLIN DOJANG si condus de GRANDMASTER JANG HEE CHANG, centura neagra 6 DAN HAPKIDO , președintele WORLD HAPKIDO/KUMDO FEDERATION.

Hapkido este o formă de autoapărare care se folosește de blocarea articulațiilor, tehnici preluate de alte arte marțiale și alte tipuri de lovituri. Hapkido utilizează tehnici de luptă cu rază de interacțiune lungă și scurtă, lovituri din săritură, lovirea și manipularea punctelor de presiune, blocarea articulațiilor sau aruncări la distanțe mici. Hapkido accentuează deplasarea circulară, mișcările lipsite de rezistență și controlul adversarului. Practicanții caută să câștige avantaje în fața oponenților cu ajutorul jocului de picioare și poziția corpului pentru a balansa raportul de forțe, evitând să folosească forța împotriva forței. Toate aceste metode oferă grație și spectaculozitate, pe lângă practicabilitatea acestui gen de arte marțiale.

Cel care însuflețește această artă este GRANDMASTER JANG HEE CHANG, practicant al artelor marțiale coreene de peste 30 de ani. A antrenat echipa națională a Coreei, și-a reprezentat cu succes țara peste tot în lume obținând numeroase premii, medalii și distincții. A predat în special Hapkido tradițional și a susținut seminarii la nivel mondial, în SUA, Argentina, Cambodgia, Qatar, Rusia, Spania, Portugalia, Franța etc. A fost invitat de către Universitatea Rusă de arte marțiale și de către Familia Regală din Qatar.

În România antrenează trupele Poliţiei Române, dar abilitatea maestrului de a adapta tehnicile fiecărei grupe de vârstă, de a doza efortul și de a personaliza antrenamentele după nevoile fiecărui practicant, îl face un profesor desăvârșit.

Seminarul a fost organizat în localitatea Constanta iar pe parcursul celor două zile de seminar practicanții si instructorii din diferite arte marțiale de la cluburi din tara noastră au avut ce învăța și chiar de a pune în practică tehnicile remarcabile ale maestrului.

Activitatea a constituit un schimb de experiență intre sportivi si tehnicieni, asimilarea de noi tehnici autoapărare si un prilej pentru cei mici de a se bucura de prezenta unui maestru al acestei frumoase arte marțiale, totodată fiind începutul unei tradiții care se dorește a fi continuata.
Cu aceeași ocazie GRANDMASTER JANG HEE CHANG a promis ca ne va onora cu prezenta la un seminar in luna octombrie ce se va desfășura in orașul nostru.

Cultura coreeană devine tot mai populară pe glob. Valul coreean ne-a prins în frenezia lui și inimile noastre pulsează la unison cu alte milioane de inimi din lume care iubesc artele marțiale coreene. Ce poate fi mai frumos pentru iubitorii artelor marțiale coreene decât să poată „gusta” din autenticitatea ei? Cultura artelor marțiale coreene se manifestă autentic în Botoșani prin stilul numit TAEKWONDO.

Într-un efort continuu de a îmbunătăți nivelul practicii și a lărgi aria de cunoștințe specifice, sportivii si instructorii C.S. TOTAL TAEKWONDO BOTOSANI au participat la diferite seminarii de arte marțiale coreene în România sau în străinătate, anul acesta participând la doua seminarii susținute de GRANDMASTER KANG JONG KIL centura neagra 9 DAN TAEKWONDO W.T.F. si la doua seminarii susținute de GRANDMASTER JANG HEE CHANG, centura neagra 6 DAN HAPKIDO, unde am avut ocazia să cunoaștem, să lucrăm și să învățăm de la figuri emblematice ale artelor marțiale coreene.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.