Se prelungesc înscrierile pentru PREMIUL ÎNVĂȚĂTORUL ANULUI

lucia-bianca-ababei-desemnata-invatatorul-debutant-al-anului-2013-foto-video

Învățătorii din municipiul și județul Botoșani care au dorit să intre în cursa pentru Premiul Învățătorul Anului 2014 dar nu au reușit să finalizeze dosarele în termenul stabilit prin  regulamentul concursului mai au o șansă de participare.

În urma numeroaselor solicitări venite din partea potențialilor candidați, organizatorii Galei Angelica Gherman au decis să prelungească termenul de depunere a dosarelor, noul termen limită valabil fiind 28.11.2014, ora 14.00.

Gala Angelica Gherman este un eveniment organizat de Asociația B-Right Media în memoria regretatei învățătoare și autoare de cărți școlare și se adresează învăţătorilor botoșăneni, cu rezultate deosebite la catedră,  indiferent de vechimea în învățământ, vârstă, de mediul (urban sau rural) în care se află școala unde își desfășoară activitatea. Aceştia sunt invitaţi să depună dosare prin care să-şi demonstreze performanţa şi creativitatea în activitatea didactică, în vederea obţinerii Premiului pentru „Învăţătorul Anului 2014”, ce va fi înmânat în cadrul evenimentului festiv Galei Angelica Gherman.

Toate informațiile privind documentele ce trebuie incluse în dosarul de candidatură și metodologia de aplicare sunt disponibile online, la adresa gala.voluntariatbt.ro.

Calendarul actualizat al competiției este următorul:

  • 11.2014 – Lansarea oficială a competiției
  • 11.2014 – 28.11.2014 ora 14.00 – Depunerea dosarelor
  • 11.2014 – 29.11.2014 – Evaluarea administrativă și tehnică a dosarelor
  • 11.2014 – Transmiterea e-mail-urilor de confirmare din partea organizatorilor către finaliști
  • 12.2014 – Gala „Angelica Gherman”. Vor fi invitați toți finaliștii, iar marele câștigător al Premiului Învățătorul Anului 2014 va fi anunțat în cadrul Galei.

Toți finaliștii vor primi diplome de „Finalist la Concursul Învățătorul Anului 2014„.

Câştigătorului i se va decerna placheta „Învăţătorul Anului 2014”, alături de un premiu în cărţi acordat de Asociația B-Right Media şi de o finanţare de 1000 de lei, acordată de Fundația Alfa Suflet și Energie. De asemenea, va primi  consultanţă și mediatizare gratuită din partea Asociaţiei B-Right Media  pentru un proiect educativ pe care îl va derula, în baza acestei finanțări, până la sfârșitul anului 2014.

Partenerii ediției a doua a Galei Angelica Gherman sunt Fundația Alfa-Suflet și Energie, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și Asociația Învățătorilor din Județul Botoșani

Despre Angelica Gherman și despre eveniment

Angelica Gherman, în memoria căreia Asociaţia B-Right Media organizează anual această Gală, a fost şi va rămâne în amintirea tuturor ca o învăţătoare şi autoare de cărţi şcolare cu un palmares impresionant care cuprinde: 21 de cărţi şcolare apărute şi două în curs de apariţie, toate editate la Bucureşti; tiraje însumând peste 300.000 de exemplare distribuite în întreaga ţară şi în Republica Moldova, în librăriile tradiţionale şi virtuale; 37 de ani de carieră la catedră; sute de elevi cărora le-a îndrumat primii paşi în şcoală; diploma „Gheorghe Lazăr – clasa I”, obţinută în anul 2007 şi diploma „Educatorul Deceniului” decernată de Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi, respectiv Diploma de Merit în domeniul Educaţie, acordată de Primăria Municipiului Botoşani la prima ediţie a Galei Valorilor Feminine, în anul 2009. Angelica Gherman s-a stins din viaţă la 1 martie 2012, după ce, timp de mai mulţi ani, s-a luptat cu o boală necruţătoare.

Gala Angelica Gherman a fost lansată oficial la 1 martie 2013, la prima ediție fiind decernat premiul pentru Învățătorul Debutant al Anului 2013, ce a fost adjudecat de Bianca Ababei, învățător la Școala nr. 6 Botoșani. În cadrul aceluiași eveniment, Filiala Botoșani a Uniunii Scriitorilor i-a acordat Angelicăi Gherman o Diplomă de Excelență post-mortem pentru activitatea editorială desfășurată.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.