Spread the love
  • 15
    Shares
Filiala Botoșani a programului național Ajungem MARI caută persoane dornice să împărtășească din cunoștințele lor copiilor instituționalizați din județ. 
În centrele de plasament mai sunt copii care nu ştiu să citească sau să socotească şi tineri care nu îşi cunosc pasiunile şi potenţialul.
În ţară sunt peste 19.000 de copii şi tineri instituţionalizaţi. Cu toţii au nevoie de multă încurajare, răbdare şi implicare din partea unor prieteni mai mari. Deocamdată, voluntarii Ajungem MARI pot ajuta constant doar 2000 dintre ei, în București și 24 de județe. De aceea, cu cât numărul voluntarilor crește, cu atât e mai mare șansa celor mai puțin norocoși să devină oameni educați și responsabili.
Voluntarii Ajungem MARI merg săptămânal la copii, în echipe de câte doi sau trei, și pot susține, în funcție de pasiunile și cunoștințele lor, prin metode interactive (știute sau învățate la training): ședințe de pregătire școlară (matematică, engleză, română, informatică, cunoștințe generale etc.), ateliere creative (muzică, dans, arte plastice, teatru, fotografie etc.), lecții de cultură generală, educație pentru sănătate, educație financiară sau educație civică.
Voluntari pot fi adulţi şi tineri peste 16 ani, care să se dedice constant 3 ore pe săptămână, minimum 6 luni, cât durează un modul de voluntariat. Nu e nevoie de experiență în lucrul cu copiii, programul mizând pe faptul că fiecare poate să îi ajute pe copii și că fiecare încurajare contează.
În ultimele șase luni, la Botoșani, 23 de voluntari i-au ajutat pe copii la teme, i-au învățat sporturi noi, le-au insuflat valori,  i-au adus la muzeu, film, redacții, contribuind la formarea lor personală sau colectivă.
Înscrierile au loc până pe 9 septembrie,  completând formularul online https://goo.gl/forms/0dojpg5jg6EJJQ8v2
Mai multe detalii și pașii de înscriere, pe site: https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/
Facebook Comments
http://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2018/08/FB_IMG_1533891121331.jpghttp://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2018/08/FB_IMG_1533891121331-150x150.jpgRoxana AiacoboaeiActualCampanii 4BotosaniLocaleONG-uri din BotosaniAjungem MARI Botoșani,copii din plasament,inscrieri,modul de voluntariat,voluntari
Filiala Botoșani a programului național Ajungem MARI caută persoane dornice să împărtășească din cunoștințele lor copiilor instituționalizați din județ.  În centrele de plasament mai sunt copii care nu ştiu să citească sau să socotească şi tineri care nu îşi cunosc pasiunile şi potenţialul. În ţară sunt peste 19.000 de copii şi...