Săptămâna închinată lui Mihai Eminescu, la Biblioteca Judeţeană Botoşani

saptamana-inchinata-lui-mihai-eminescu-la-biblioteca-judeteana-botosani

Manifestările prilejuite de comemorarea poetului nepereche, au debutat pe data de 10 iunie, la Sala de Lectură a bibliotecii, odată cu invitaţia la expoziţia de carte ilustrând basmul eminescian “Şi în ochi încremeniră, Multe-icoane şi poveşti”. Acesta va putea fi văzută de cei care trec pragul bibliotecii, până în data de 20 iunie.

Tot la Sala de Lectură, în ziua de 16 iunie, de la ora 09:00 va avea loc acţiunea “Mireasma teiului eminescian”. Organizată în parteneriat cu Liceul Teoretic “Nicola Iorga”, coordonatori prof. Sănduleanu Mirela Ofelia, prof. Carmen Hriţuc, prof. Olguţa Şchiopu, prof. Liliana Siustis si bibliotecar Garofiţa Adochiţei, acţiunea va cuprinde un program artistic inspirat din opera eminesciană şi expoziţie de desene cu tematică din oprea poetului, prezentate de elevi al liceului.

Pa data de 15 iunie, Filiala 1 Primăverii a bibliotecii vă învită, începând cu ora 10:00, la “Dor de Eminescu”. Elevii clasei a II-a B se la Şcoala Gimnazială nr. 17 Botoşani, coord. prof. înv. primar Luminiţa Zvâncă, vor prezenta momente artistice şi recitaluri din opera eminesciană, precum şi expoziţia de lucrări plastice “Universul lui Eminescu” .

În perioada 15 – 30 iunie, la Secţia de Împrumut Carte pentru Copii si Cabinetul de Numismatică, va fi vernisată expoziţia “Eminesciana – 2015”, ce va cuprinde exponate de carte, grafică după opera eminesciană (cărţi poştale, calendare, lucrari plastice), medalii şi insigne la subiectul Eminescu, materiale filatelice grupate sub titulatura “Personalităţi botoşănene”, emisiunea de mărci poştale şi diverse afişe de la manifestări dedicate poetului. Organizatorii acestei ample expoziţii sunt bibliotecarii Ana Teletin şi Mihai Cornaci.

Evident, cea mai importantă manifestare a săptămânii va fi Simpozionul Internaţional „Eminescu – Carte, Cultura, Civilizatie”. Evenimentul, an de an un punct de reper in activitatea eminescologilor din România şi nu numai, va fi gazduit luni, 15 iunie, incepand cu orele 10, de Sala de Lectura a institutiei.

Pentru mai multe detalii privitoare la activităţile organizate de Bilbioteca Judeţeană “Mihai Eminescu” Botoşani în această perioadă, vă invităm să accesaţi site-ul instituţiei www.bibliotecabotosani.ro.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.