Săptămână închinată lui Mihai Eminescu, la Biblioteca Botoşani

saptamana-inchinata-lui-mihai-eminescu-biblioteca-botosani
Manifestările prilejuite de comemorarea poetului nepereche, au debutat pe data de 11 iunie, la Sala de Lectură a secţiei de Împrumut carte pentru Copii, odată cu “Invitaţie la teatru”, acţiune în care la loc de cinste au stat arta teatrală şi colecţia de cărţi a bibliotecii.

În cadrul aceleiaşi secţii, vineri, 13 iunie, de la ora 10:00, a avut loc Festivitatea de premiere a concursului de creaţie literară şi artă plastică “Nicoară”, ediţia a XVII-a, 2014, si va fi urmată sâmbătă, 14 iunie de Festivitatea de premiere şi de înmânare a medaliilor “Teiul de aur” şi “Teiul de argint” ale Fundaţiei Culturale Gea.

Activitaţi în cadrul Săptămânii Eminescu au fost pregătite şi la Filiala 2 Griviţa. Pe data de 13 iunie, în incinta secţiei, începând cu ora 11:00, s-a derulat manifestarea “Nemuritor şi rece”, o dramatizare şi punere în scenă a poemului “Luceafărul”, realizată de elevii de la Şcoala Gimnazială “Elena Rareş” şi Liceul “Grigore Antipa”.

Secţia de Limbi Străine a fost pe data de 12 iunie gazda activităţii “Eminescu şi copiii”, organizată în colaborare cu Grădiniţa nr. 5 Botoşani.

În perioada 12 iunie – 22 iunie, la Sala de Lectură a instituţiei, va fi vernisată expoziţia de carte “Flori de tei deasupra noastră, Or să cadă rânduri-rânduri”. Vor fi expuse volume de versuri şi proză din creaţia eminesciană, precum şi cele 16 volume ale “Studiilor eminescologice…”.

Puntul culminant al evenimentelor propuse de Biblioteca Botoşani în această perioadă, va fi reprezentat de “Simpozionul Internaţional Eminescu: Carte-Cultură-Civilizaţie”. În cadrul manifestării organizate sâmbătă, 14 iunie, începând cu ora 10, la Sala de Lectură a instituţiei, vor sustine comunicari profesori universitari si eminescologi de la cele mai importante instituţii de învăţământ din România, dar şi de peste hotare. Cu această ocazie va fi lansat volumul 16 al publicatiei anuale a Bibliotecii Judetene, “Studii eminescologice…”.
==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.