Spread the love

Unul dintre obiectivele de investiții imperative ale județului, modernizarea drumului DN 28B, Botoșani-Târgu Frumos, și-a atras fondurile, prin hotărâre de Guvern.

Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Modernizarea DN 28B Târgu Frumos-Botoșani”,drum în lungime de 76 de km. Valoarea totală a proiectului este de 365.956 mii lei, bani ce vor fi gestionaţi de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Durata estimativă pentru finalizarea reabilitării este de 2 ani.

Am intrat în linie dreaptă cu reabilitarea drumului care leagă județul nostru de restul țării. Este important că Guvernul a înțeles necesitatea realizării acestui obiectiv de infrastructură care este vital pentru Botoșani. O dată cu finalizarea modernizării acestei șosele și a drumului Botoșani-Suceava care a fost modernizat în 2014, tot de un guvern social-democrat vom avea asigurate căile principale de acces către cele două aeroporturi din această zonă și către principalele orașe din țară. Mai avem multe investiții de realizat în județ, însă așa cum am promis cu cele două proiecte Botoșani-Suceava și Botoșani-Târgu Frumos și ne-am ținut de cuvânt, ne vom îndeplini și celelalte angajamente luate în fața botoșănenilor.

În următoarea etapă se începe procedura de licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare și asfaltare a drumului național DN 28 B, Botoșani-Târgu Frumos.

Cu toate că am fost criticați de reprezentanții partidelor din opoziție că actuala coaliție de guvernare nu a alocat bani pentru investiții, cifrele oficiale de la Institutul Național de Statistică arată că pe primele 9 luni, investițiile au fost cu 3,6% mai mari decât în timpul Guvernului tehnocrat. În urma măsurile economice implementate de actualul Executiv, investițiile au început să crească, cumulând 4,4 miliarde euro, adică 20 de miliarde lei, cu 10,3% mai mult decât în trimestrul al III-lea din 2016”, a subliniat senatorul PSD.
Mulțumesc domnului ministru Felix Stroie, domnului deputat Razvan Cuc, echipei de secretari de stat de la Ministerul Transporturilor, domnului director Mugurel Laicu -DRDP Iași, domnului subsecretar de stat Angel Gheorghiu și nu în ultimul rand echipei de parlamentari ai PSD Botosani”  a ținut să sublinieze senatorul Doina Federovici.

Facebook Comments
http://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2017/12/FB_IMG_1513292612158.jpghttp://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2017/12/FB_IMG_1513292612158-150x150.jpgRoxana AiacoboaeiLocaleBotoșani-Targu-Frumos,drumuri,finantare,fonduri,hotarare de Guvern,Infrastructura rutieră
Unul dintre obiectivele de investiții imperative ale județului, modernizarea drumului DN 28B, Botoșani-Târgu Frumos, și-a atras fondurile, prin hotărâre de Guvern. Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Modernizarea DN 28B Târgu Frumos-Botoșani”,drum în lungime de 76 de km. Valoarea totală a proiectului este de 365.956 mii...