S-a deschis a XII-a ediție a târgului liceelor din Botoșani!

Elevii din clasele a VIII-a din Botoșani au la dispoziție două zile pentru a putea participa la „Târgul liceelor și al meseriilor” din județ. Evenimentul a ajuns la cea de-a XII-a ediție și este găzduit, al doilea an consecutiv, în sala de sport a Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”. Mai bine de 200 de elevi aflați în ultimul an de gimnaziu au vânat astăzi ofertele de la standurile reprezentanților liceelor. 

Deschiderea târgului a avut loc astăzi, la ora 12:00, invitați fiind Gabriel Hârtie, inspector școlar, Mihaela Huncă, secretarul Comisiei pentru învățământ și parlamentar PSD, Daniela Lozneanu, subprefectul orașului, Constantin Toma, vicepreședintele Consiliului Județean, și Teodor Dumitriu, directorul executiv al AJOFM Botoșani. În debut, elevii de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” au cântat imnurile României și Uniunii Europene, creând un moment de solemnitate. Moderarea a fost asigurată de președintele Consiliului Județean al Elevilor, Cezara Mîndrescu.

„Pe parcursul acestor două zile, astăzi și mâine, Inspectoratul își propune să vă creeze posibilitatea de a vă informa asupra ofertei educaționale din județ, a liceelor și a școlilor profesionale, pentru anul școlar 2018-2019. Obiectivul târgului este de a vă facilita accesul către aceste unități de învățământ, care trebuie să fie în concordanță cu posibilitățile și dorințele voastre. Ne dorim ca, în urma acestui eveniment ce privește învățământul liceal din Botoșani, să faceți o alegere cât mai corectă, cât mai bună”, s-a adresat, în deschidere, Gabriel Hârtie. 

Daniela Lozneanu a vorbit despre importanța acestui târg: „Mă bucur că mă aflu aici, printre voi, pentru că este un moment crucial al vieții fiecăruia din voi. De ce spun asta? Pentru că sunt sigură că unii dintre voi veți decide ce veți face în următorii patru ani. Trebuie să alegeți cumpătat. Anii de liceu sunt temelia pentru ceea ce veți face când veți deveni adulți”. 

„Pentru cei nehotărâți, sper ca astăzi și mâine să vă găsiți școala care vi se potrivește. Considerăm că târgul liceelor și al meseriilor este o etapă importantă în cadrul orientării școlare și profesionale”, a adăugat Mihaela Huncă. 

„Este important ca acest târg să ofere șansa elevilor să aleagă cea mai bună variantă pentru viitorul lor școlar”, a concluzionat Constantin Toma. 

După seria de cuvântări încărcate de mulțumiri pentru organizatori, prezența elevilor și a părinților, pentru presa locală și de urări pentru copiii clasei a VIII-a, oficialitățile au luat la rând standurile liceelor, pentru a saluta reprezentanța.

Anul acesta, s-a pus accent în mod deosebit pe aspectul atrăgător al standurilor, fiind o concurență acerbă între trofee și lucrări artistice.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.