S-a dat startul înscrierilor în programul „Spații Verzi” – Ediția 2014

cartarea-in-botosani-campania-lets-do-it-romania

MOL România, în parteneriat cu Fundaţia pentru Parteneriat Miercurea Ciuc, a lansat, pe 21 ianuarie 2014, cea de-a 9-a ediţie a programului „Spaţii verzi” –  program ce urmăreşte implicarea comunităţilor în proiecte de înfiinţare, amenajare şi reabilitare de spaţii verzi publice şi educaţie ecologică.

Programul este destinat organizaţiilor neguvernamentale din România în parteneriat cu instituții de învățământ, instituţii publice, asociații de proprietari din oraşe şi municipii. Se pot solicita fonduri pentru înfiinţarea şi reabilitarea parcurilor publice, terenurilor de joacă, parcurilor şcolilor.

Suma disponibilă pentru anul 2014 este de 214.065,00 lei. Suma maximă ce poate fi cerută pentru un proiect este de 9000 lei.

Data limită de depunere a cererilor de finanţare: 18 februarie 2014, ora 16.00. Proiectele trebuie derulate într-o perioadă maximă de 5 luni (aprilie – august 2014). Data de începere a proiectelor poate fi cel mai devreme: 14 aprilie 2014.

Contribuţia organizaţiei solicitante la realizarea proiectului va fi de minim 20% din bugetul total şi poate fi parţial sau integral în fonduri şi/sau în natură .

Îndrumarul şi cererea de finanţare se găsesc pe site-ul www.repf.ro sau la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani.

În ediţiile anterioare ale programului au fost finanţate 11 proiecte ale organizaţiilor neguvernamentale din municipiile Botoşani şi Dorohoi..

“Este o oportunitate importantă pentru  organizaţiile neguvernamentale de a obține o finanțare în domeniul protecției mediului. Așa cum este precizat în ghidul de finanțare activitățile eligibile care pot fi desfășurate sunt: înfiinţarea sau reabilitarea spațiilor verzi, amenajarea sau reabilitarea curţilor interioare a imobilelor de locatari, activităţi de educaţie ecologică non-formală, concursuri sau expoziții cu tematică de mediu. Proiectele de acest fel au un rol important în dezvoltarea comunităţilor locale, prin stabilirea și dezvoltarea unor parteneriate de succes între organizaţiile neguvernamentale  şi cetățeni“, a declarat directorul executiv al APM Botosani, dl. Eugen Mateciuc.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.