Reuniune de proiect Comenius găzduită de Grupul Școlar „Petru Rareş” Botoșani

Menţionam în aprilie a.c. despre Programul Sectorial Comenius. Ei bine în perioada 5 – 9 decembrie 2011 a avut loc a șasea reuniune în cadrul parteneriatului școlar proiect multilateral Comenius ”Viitorul energetic al orașului meu”/Energy future of my town.

Luni au avut loc următoarele activități în cadrul reuniunii: prezentarea invitaților, sumarul activităților din proiect, prezentări ale elevilor cu tema Aplicații la scară mică ale utilizării energiei alternative și prezentarea școlii. După – amiază a avut loc o vizită de documentare la ferma vegetală și zootehnică ecologică Multiagra de la Vlăsinești cu tema Gestionarea unei ferme ecologice. Aici elevii și profesorii s-au întâlnit cu specialiști ai fermei ecologice și au discutat despre producerea de alimente bio.

Photobucket

A doua zi a avut loc vizionarea unui documentar privind amprenta ecologică. Activitatea a continuat cu discuții cu elevii despre impactul acțiunii omului asupra mediului înconjurător. Mai târziu a avut loc un atelier de lucru cu dicţionarul de termeni din domeniul energiei alternative (traducere în limba maternă a termenilor din dicţionar). După-amiază am realizat o vizită de documentare la S.C. Eolos Energy S.R.L cu tema Soluții economice si moderne în ceea ce privește producția de apă caldă menajeră. Aici am discutat cu specialiștii firmei despre beneficiile utilizării panourilor solare prin programul Casa Verde.

Photobucket

Cea de-a treia zi a cuprins următoarele activități: atelier de lucru cu dicţionarul de termeni din domeniul energiei alternative – traduceri în limba maternă (română, poloneză, lituaniană, turcă) a termenilor din dicţionar, vizită de documentare la centrala eoliană de la Bucecea, dezbatere privind impactul tehnologic asupra mediului (procesarea produselor bio) în cadrul vizitei de lucru la ferma din Comuna Vârfu Câmpului, jud. Botoșani.

Photobucket

În cea de-a patra zi a reuniunii au avut loc activități interactive: competiţie între elevi cu titlul Reţeaua energetică, o activitate în laborator cu titlul Cum gestionăm o situație de criză, jocuri online, concursuri de cunoştinţe despre energia alternativă, o sesiune de evaluare a activităților reuniunii de proiect, aplicarea de chestionare, pregătirea raportului reuniunii precum și sumarul activităților viitoare din proiect, etapa a VII-a.

Photobucket

Reuniunea s-a finalizat cu o vizită de documentare la SC New Energy Suceava cu titlul Energia neconvenţională şi regenerabilă. Sisteme fotovoltaice – aplicații. Ne-am propus ca prin activitățile din cadrul reuniunii sa aflăm lucruri noi despre energiile alternative și impactul lor asupra mediului. Întâlnirea de proiect din România a fost una benefică, elevii și profesorii participând la toate activitățile și vizitele de documentare cu un interes deosebit. Elevii și cadrele didactice din cele patru țări participante în proiect s-au implicat în toate activitățile reuniunii, tematica fiind una deosebit de atractivă. Următoarea reuniune de proiect va avea loc in luna martie în Turcia, la Eregli.

Photobucket

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.
Sursa: http://petruraresbt.licee.edu.ro

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Dacă ţi-a plăcut acest articol recomandă şi altora folosind taburile de mai jos:
Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.