Record la Mall: 150 de copii și tineri au recitat în cor primele 5 strofe din ”Luceafărul” (foto-video)

record-mall-150-copii-tineri-recitat-in-cor-primele-5-strofe-luceafarul-foto-video

Miercuri, 15 ianuarie, la etajul 4 din Uvertura Mall au avut loc o serie de evenimente, printre care și stabilirea unui record inedit, în cinstea poetului Mihai Eminescu.

De Eminescu, botoșănenii își  amintesc de fiecare dată cu o emoţie nemărginită, cu mândria că pășesc  pe locurile pe care cândva le-a cutreierat și marele geniu al poeziei românești.

Elevi din Școlile Gimnaziale Nr. 11,  7, 10, 12,  Liceul Teoretic ,,Nicolae Iorga” și ai Liceului de Artă ,,Ștefan Luchian”  s-au întâlnit în spațiul organizat de Uvertura Mall pentru a sărbători împlinirea a 164 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu.

Tot în cinstea marelui poet,  Corul ,,Anima Musicae” de la Liceului de Artă ,,Ștefan Luchian”, condus de domnul profesor Laurențiu Palade, ne-a invitat să ascultăm câteva dintre cele mai frumoase melodii pe versurile lui Mihai Eminescu. Solistele corului  au fost elevele Lorena Palade și Mara Bucșinescu. Profesorii inimoși care au contribuit la această activitate sunt voluntari ai Organizației ,,Salvați Copiii” subfiliala Botoșani si au fost coordonați de doamna Greta Cojocariu.

În acest cadru festiv s-a reușit stabilirea unui record:  în jur de 150 de copii și tineri au recitat toți o dată  primele 5 strofe din poezia ”Luceafărul” și este doar începutul. Această acțiune reprezintă inițierea unei mari provocări pentru anul viitor când se dorește un record spectaculos, de luat în seamă la nivel național. Această acțiune, alături de celelalte evenimente, inclusiv marele concurs cu tablete organizat de Primăria Botoșani și găzduit de Uvertura Mall, demonstrează că în acest an ne-am ridicat la statutul de  județ al marelui poet Mihai Eminescu.

În continuare va prezentam câteva imagini foto-video de la acest eveniment, mai multe imagini puteti gasi si în albumul foto special creat acestui eveniment de pe pagina noastra oficiala de facebook: www.facebook.com/4Botosani.

Interviuri realizate de micii reporteri ai Ziarului BUZZ:

Mai multe imagini puteti gasi si în albumul foto special creat acestui eveniment (2014-01-15 RECORD LUCEAFARUL LA MALL) de pe pagina noastra oficiala de facebook: www.facebook.com/4Botosani.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.