RĂZBOI între PSD și PNL! Acuzații fără perdea și replici dure între reprezentanții acestora!

Senatorul PSD Doina Federovici a făcut ieri un anunț dintre cele mai așteptate la Botoșani, anume accesarea unor fonduri pentru reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu”. În structura anunțului, au fost inserate declarații contra  PNL, partidul din urmă ne-rămânând fără replică. Urmarea este, evident, un scandal imens PSD-PNL la Botoșani: cuvinte dure adresate între cele două partide, afirmații grele și acuzații fără precedent.

Iată declarațiile senatorului PSD:

Teatrul Mihai Eminescu este un simbol și un reper cultural al județului Botoșani, fiind unul din cele mai vechi monumente istorice, clădire de patrimoniu din zona Moldovei. Dacă actualul primar, Cătălin Flutur, nu a fost în stare după aproape jumătate de mandat să aloce fonduri pentru reabilitarea acestei clădiri, deși a avut resurse financiare în bugetul local, am căutat împreună cu autoritățile centrale cea mai eficientă cale pentru a nu prelungi degradarea clădirii. Atât eu, cât și colegii mei parlamentari și consilieri municipali de la PSD Botoșani am lăsat deoparte toate orgolile politice. Așadar, în urma interpelărilor transmise Ministerului Dezvoltării prin care am cerut finanțare pentru acest obiectiv a fost identificată posibilitatea preluării investiției în primă fază prin Subprogramul Lucrări în primă urgenţă. După consolidarea structurii de rezistență, urmează etapa de restaurare și dotare cu echipamente tehnice care nu a fost prevăzută în solicitarea transmisă la minister de autoritatea locală. Avem nevoie de consens politic pentru rezolvarea problemelor județului Botoșani. Cel mai important pentru noi, cei de la PSD este dezvoltarea fiecărei comunități locale, astfel încât să oferim o viață mai bună tuturor locuitorilor județului, indiferent de culoarea politică a primarului de la un anumit moment. De aceea, la orice provocări venite din partea PNL vom refuza să răspundem. Vom alege întotdeauna calea dialogului și ne vom implica pentru a finaliza cât mai multe obiective importante de investiții de la nivel local, care presupun îmbunătățirea infrastructurii rutiere, educaționale, sanitare și culturale din Botoșani”, a subliniat Doina Federovici, președinte al PSD Botoșani.

Botoșănenii așteaptă de la noi să ne ocupăm de administrarea orașului, nu să ne certăm sau să ne acuzăm unii pe alții. De aceea, am ales să îi lăsăm pe colegii de la PNL să ne critice, în timp ce noi ne ocupăm de problemele reale ale cetățenilor. În urma discuțiilor pe care le-am avut la București alături de doamna senator Doina Federovici, soluția reabilitării Teatrului Mihai Eminescu este clară. Personal voi fi în fiecare zi la ușa domnului Flutur pentru a urmări dacă trimite toate documentele solicitate de autoritățile centrale în timp util, astfel încât să nu existe blocaje din acest punct de vedere. Sper să înțeleagă că noi vrem să deblocăm situația, nu să punem piedici, cum ne acuză dânsul”, a declarat Cosmin Andrei viceprimarul municipiului Botoșani, tot din partea PSD.

Răspunsul PNL-ului nu a întârziat să apară, fiind unul pe măsura acuzațiilor aduse de PSD:

Constatăm pe zi ce trece că bunul simț, limitele acestuia, chiar și simțul ridicolului, sunt noțiuni străine unor politicieni din Partidul Social Democrat.
Am asistat de-a lungul timpului la tot felul de declarații propagandistice, în care persoane din PSD își asumau merite inventate, încercând tot timpul să ridice nimicul la rang de mare realizare.
Nu am reacționat în toate aceste situații din cauza penibilului în care se situau singuri acești politicieni. Cei din PSD s-au bazat permanent pe strategia “mulți văd (aud/citesc), puțini pricep”, ceea ce a însemnat, în larg înțeles, că s-au străduit permanent să pară mai mult decât erau, adică să ne mintă. Alteori au venit public cu subiecte care contrastau penibil cu temele arzătoare ale momentului, cum au fost cele privind dărâmarea propriilor guverne sau revoluția fiscală lipsită de sens, care a bulversat o țară întreagă.
Mai nou, liderii locali ai PSD încearcă să culeagă merite chiar și atunci când nu fac altceva decât să-și repare propriile greșeli.

Este de mare notorietate faptul că două mari proiecte ale Municipiului Botoșani, respectiv Parcul de agrement Cornișa și reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu, au fost blocate de incompetența administrativă și lipsa de curaj în luarea deciziilor a fostului primar PSD, Ovidiu Portariuc.

Acum psd-iștii botoșăneni încearcă să-și facă un titlu de glorie pentru că ar obține resursele necesare finalizării lucrărilor la Teatrul Mihai Eminescu, teatrul care stă în ruină chiar din cauza lor.

Nouă, celor din Partidul Național Liberal, ni se pare un act de mare necinste, de lipsă de onoare și de lipsă de asumare a răspunderii, gestul făcut de viceprimarul PSD, Cosmin Andrei, care încercă, fără nici un fel de jenă, să-și facă un merit din repararea unei mari greșeli, comise de fostul primar Ovidiu Portariuc, din a cărui echipă a făcut parte personal.
Le transmitem pe această cale liderilor PSD că ar trebui să se comporte matur, să-și asume faptele așa cum sunt și totodată îi asigurăm că, din acest moment, le vom sancționa orice derapaj de comunicare sau intenție de manipulare a opiniei publice, se arată în comunicatul venit din partea Departamentului PR și Comunicare PNL Botoșani.

Una peste alta, peisajul politic din Botoșani a căpătat forme grave de propagandă și luptă pentru putere, tensiunile dintre cele două partide nemaifiind tacite. Sunt clare inter-contracararea publică și atacurile dure.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.