Protest la Botoșani! Instructorii auto ies în stradă!

Instructorii auto din Botoșani se alătură curentului de proteste ale colegilor din toată țara și ies în stradă astăzi, 23 august, începând cu orele 10:00, să își facă auzite inconvenientele. 

Instructorii auto au o întreagă listă de nemulțumiri, care face trimitere în special la legislația după care își desfășoară activitatea. Aceștia susțin că sistemul legislativ este gândit doar în folosul anumitor personaje politice, Ministerul Transporturilor deținând monopolul acestor activități de formare a viitorilor șoferi și consumatori.

Principala nemulțumire pe care o avem este faptul că România s-a angajat în 2010 cu o strategie națională pentru siguranța rutieră. Din 2010 până în 2020 era o strategie cu niște pași de urmat. Nici un pas nu s-a realizat, nimic”, declară liderul instructorilor auto din Botoșani, Valentin Vechiu.

Un alt aspect defavorabil pentru instructori este setul de modificări legislative adoptat in 2009, care, după cum susține Vechiu, este unul total eronat și cu urmări majore chiar și în prezent.

Nu în ultimul rând, nemulțumiri există și pe fondul programărilor la examenul pentru obținerea permisului auto, în condițiile în care examenul de sală este la o distanță de aproximativ trei luni de zile, față de proba de oraș.

Protestul instructorilor auto are loc în Piața Revoluției și este urmat de înmânarea unui memoriu subprefectului Daniela Beclea.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.