Primarul şi reprezentanţii Consiliului Județean Botoșani într-o vizită oficială de lucru în județul Suceava

primarul-consiliul-judetean-botosani-vizita-oficiala-lucru-judetul-suceava

Primarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, președintele Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, împreună cu vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Gheorghe Sorescu s-au deplasat în cursul zilei de astăzi, 18 septembrie 2013, în județul Suceava într-o vizită oficială de lucru avand ca tema strategiei de dezvoltare a arealului urban Suceava- Botoşani, pentru perioada 2014- 2020. . 

Întâlnirea a avut loc la Centrul Economic Bucovina, situat în apropierea aeroportului Salcea, iar la discuţii au mai participat: preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Gheorghe Sorescu, administratorul public al Primăriei Municipiului Botoşani, Adriana Zăiceanu,primarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor şi preşedintele ADR Nord- Est, Constantin Apostol.

„Îmi pun mari speranţe în acest proiect , în acest parteneriat Botoşani- Suceava şi am toată convingerea că va fi un proiect de succes, un proiect vital pentru noi şi, de aceea, îl tratăm cu toată seriozitatea. Există un potenţial imens pentru această asociere, avem obiective comune, în special pentru dezvoltarea economică a acestei zone. Va trebui să capacităm şi zona ONG-urilor şi a mediului de afaceri, iar din punctul meu de vedere acest proiect nu reprezintă o concurenţă pentru nimeni, este strict un proiect economic pentru bunăstarea celor două judeţe şi pentru crearea de locuri de muncă. Vom avea o şedinţă comună de Consiliu Local şi cu municipiul Suceava, pentru a pune bazele Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Botoşani –Suceava, iar până la sfârşitul anului vor fi conturate primele proiecte majore”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Sursa Video: SuceavaLive.ro

Unul dintre obiectivele importante pentru care județul Botoșani  își va oferi sprijinul este Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare din localitatea suceveană Salcea. Florin Țurcanu susține necondiționat refacerea infrastructurii care face legătura între județul Botoșani și aeroportul din Suceava, venind în sprijinul botoșănenilor care folosesc rute de zbor înspre diferite zone de agrement, dar și pentru oamenii de afaceri care au nevoie de mijloace de transport aeriene rapide.

Prezența la întrunirea din județul Suceava a președintelui  Florin Țurcanu, precum și a vicepreședintelui Gheorghe Sorescu, asigură contribuția județului Botoșani cu fondurile necesare unei dezvoltări comunitare durabile. Consiliul Județean Botoșani participă la întrunirea cu  oficialitățile administrative din județul Suceava după un grafic propriu, separat de cel al celorlalte instituții din administrația botoșăneană.

Sursa Video: SuceavaLive.ro

Considerând întâlnirea de la Suceava de o importanță prioritară pentru dezvoltarea regională, Florin Țurcanu a ținut să fie prezent alături de Gheorghe Sorescu, reprezentând județul Botoșani printr-o echipă puternică și consolidată.

Arealulul Botoşani- Suceava este un important areal urban (305.000 locuitori), în context regional, dar şi transfrontalier, în triunghiul format împreună cu oraşul Cernăuţi din Ucraina, dar şi Bălţi. Botoşani şi Suceava polarizează un teritoriu mult mai vast decât cel care face obiectul prezentului studiu, care cuprinde peste 80% din cele două judeţe, dar şi o parte din judeţele Neamţ şi Iaşi.

==================================================================

Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de mai jos:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.