Piesă interpretată de Atelierul de Teatru la Casa de Cultură a Sindicatelor

piesă-interpretată-de-atelierul-de-teatru-casa-de-cultura-a-sindicatelor

 

Atelierul de Teatru va interpreta săptămâna viitoare, pe data de 9 aprilie, la ora 17:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Botoşani, piesa „a little drop of HAMLET” după William Shakespeare şi adaptată de Ilinca Anamaria Prisăcariu. Aceasta va fi susţinută în cadrul festivalului de teatru „Lyceum” care are loc în săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, unde vor fi prezente şi alte trupe.

 

Distribuția:

HAMLET – Florin Aioane
OFELIA – Emma Mateciuc
CLAUDIUS – Alexandru Afloarei
GERTRUDE – Alexandra Marinițu
POLONIUS – Raluca Viziteu
HORAȚIO – Gabriel Tizu
LAERT – Răzvan Wolf
ROSENCRANTZ – Andreea Lupu
GUILDERNSTERN – Lorin Buzilă
COPII – Aida Boca și Bianca Ionescu
TRUPA DE TEATRU – Carina Cozminschi, Cezara Florescu, Andrei Gabriel Ceplinsche, Iulia Ispas, Geanina Bursuc, Ana Rusu
COORDONATORI: Lenuş-Teodora Moraru și Gelu Rîşca

Hamlet la 17 ani este un adolescent educat, citit, cult și vrea să afle care este rolul său în Univers, îşi pune întrebări, presupune că a găsit răspunsuri, pentru ca mai apoi să îşi dea seama că nimic din ce a fost înainte nu mai contează. Trăiește la limita disperării și este ca orice alt adolescent care și-a pus intrebarea „A fi sau a nu fi?” din diferite motive.

Unui puşti de 17 ani îi poate fi tatăl ucis, iar mama lui se poate căsători după două luni cu unchiul lui. De asemenea, se poate să iubească, să fie îngrădit de sistem, să observe că este o unealtă a părinţilor şi a profesorilor săi. Se poate complota împotriva lui, deoarece este un spirit liber şi nobil, așa cum numai în adolescență poți afla, care poate pune în pericol un regat întreg cu „nebunia”de care dă dovadă. Poate ajunge o ţintă a propriilor săi prieteni, a propriei persoane, se poate gândi la sinucidere, se poate îndoi de faptul că existenţa sa are vreun sens în această lume, care i se pare o închisoare. La 17 ani, Hamlet nu este atins de regulile rigide ale unei lumi politice care îl atrage în jocul său și îl devorează fără voia lui.

a little drop of HAMLET este un Hamlet al adolescenţilor, un spectacol care aduce oamenii mai aproape şi îl plasează pe Shakespeare într-un loc mai bun în mintea şi sufletul unui elev de liceu. Hamlet trebuie să devină un subiect pe care să îl poţi discuta cu colegii în pauza mare, pentru că nu este foarte diferit de noi, prin curajul său și puterea sa de asumare a unei sarcini nobile, iar ceea ce face el şi modul în care reacţionează la ceea ce i se întâmplă nu ne este chiar străin.
(Ilinca Anamaria Prisăcariu)

Pentru cei de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, biletele pentru piesă se găsesc la 11 E, iar ceilalţi le pot obţine de la Ilinca Prisăcariu. Preţul biletului este de 10 lei.

 

 

Sabina Ciupercă

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.