Persoanele exploatate prin muncă, în atenția autorităților

1,7 milioane de lei este valoarea unui proiect prin care autorităţile româneşti şi-au propus şi trebuie să reducă dimensiunile traficului de persoane. Fondurile provin în proporţie de 75% din Fondul pentru Securitate Internă al UE, diferenţa fiind acoperită din bugetul naţional.

Activităţile proiectului urmează să se deruleze timp de 3 ani, iar, în cadrul acestuia, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.T.I.P.) a lansat o primă campanie de prevenire a traficului în scopul exploatării prin muncă. Intitulată „Cunoaşte-ţi drepturile! Respectă-ţi obligaţiile!”, aceasta a fost lansată la nivel naţional la finalul lunii aprilie, urmând ca activităţile să se desfăşoare în toate judeţele ţării, partenerii agenţiei fiind Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, Asociaţia eLiberare şi Fundaţia World Vision România.

Campania se va derula până la sfârşitul anului 2018 şi îşi propune creşterea gradului de conştientizare în rândul persoanelor vulnerabile cu privire la traficul de fiinţe umane. Este vorba despre informarea şi sensibilizarea populaţiei, creşterea gradului de implicare a misiunilor diplomatice ale Românie, informarea instituţiilor şi organizaţiilor privind dimensiunea şi formele de manifestare ale acestui fenomen, dar şi de reducerea numărului de informaţii inexacte şi ambigue referitoare la unele aspecte ale traficului de persoane transmise publicului.

Mulţumim reprezentanţilor mass-media, având convingerea că implicarea presei în activităţile de informare şi prevenire ne va sprijini în vederea creşterii gradului de conştientizare şi reacţie a publicului faţă de provocările acestui tip de crimă organizată.”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacţiei de la nivelul A.N.I.T.P.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.