Pensiile și drepturile veteranilor de război plătite în avans cu ocazia Sărbătorilor de Paști

casa-judeteana-pensii-achitat-banii-retinuti-in-plus-pensionarilor-cass

Pensiile, drepturile veteranilor de razboi si alte drepturi acordate in baza unor legi cu caracter special, vor fi platite in avans cu ocazia Sarbatorilor de Pasti.

In luna aprilie 2015 plata pensiilor, a indemnizatiilor acordate veteranilor de razboi precum si celelalte drepturi acordate in baza unor legi speciale, se va face in avans, ultima zi in care se doreste sa se faca plata la domiciliul beneficiarilor fiind 10 aprilie. Mai exact, avand in vedere Sarbatorile Pascale din luna aprilie, pensiile vor fi platite la domiciliul beneficiarilor cu cateva zile in avans, in intervalul 6 – 10 aprilie in loc de perioada 14 – 28 aprilie, asa cum se platesc de obicei.

Beneficiarii care nu vor fi găsiţi la domiciliu în această perioadă vor putea ridica pensiile de la sediul subunităţilor poştale până în penultima zi lucrătoare din lună, respectiv 29 aprilie. La aceasta data in evidentele CJP Botosani se afla in plata 121.644 de beneficiari de pensii , indemnizatii pentru veterani de razboi si drepturi acordate in baza unor legi special din care 26.146 de persoane primesc drepturile banesti in conturi bancare.

“În ceea ce priveşte asigurarea achitarii prin conturi bancare a pensiilor, a celorlalte drepturi prevazute de legi speciale si a drepturilor veteranilor de razboi care se achita de regula odata cu pensiile, se va efectua conform conventiilor inchiate de catre CNPP cu unitatile bancare. CJP Botosani urmeaza sa vireze, in avans, sumele catre banci pana pe data de 6 a lunii aprilie astfel incat plata drepturilor banesti catre beneficiari sa inceapa cel mai tarziu in data de 8 aprilie. Facem toate eforturile necesare pentru ca plata sumelor catre banci sa fie efectuata cel tarziu in data de 6 aprilie asa incat sa nu existe intarzieri la plata efectiva a drepturilor banesti catre pensionari. Profit de aceasta ocazie si le transmit tuturor pensionarilor din judetul Botosani sanatate si Sarbatori fericite”, declara directorul executiv al CJP Botosani, Marius Constantin Budai.

Compartiment Comunicare CJP Botosani

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.