Patrula de Reciclare revine la școală!

patrula-de-reciclare-revine-la-scoala

Din 18 septembrie, dascălii din învățământul pre-universitar din toată țara se pot înscrie online în ediția 2014-2015 a Patrulei de Reciclare, programul național de educație de mediu, accesând site-ul www.patruladereciclare.ro.

Înscriindu-și unitățile de învățământ în program, fiecare Profesor Coordonator al Patrulei devine membru al echipei naționale de tineri ecologiști ce militează pentru consolidarea obiceiului colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în România. Numai în ultimul sezon, peste 1000 de profesori și 18.500 de preșcolari, elevi și liceeni au informat sute de mii de români despre importanța colectării deşeurilor electrice şi au contribuit la colectarea selectivă a peste 360.000 kg de aparate electrice vechi sau stricate.

”Aceste cifre reprezintă o reușită extraordinară în educația de mediu în România, cu efecte tangibile la nivelul întregii societăți. Profesorii coordonatori implicați de la începutul programului au adus școlilor lor peste 200 de premii, până acum, și-au dotat unitățile de învățământ cu un sistem de colectare a deșeurilor electrice și cu materiale educative speciale, au oferit elevilor lor prilejul de a învăța lucruri noi despre mediul înconjurător, dar, mai ales, au dus educația în afara școlii, în comunitate. În această perioadă au loc și premierile naționale, în județele Bihor, Covasna, Sibiu și Vâlcea, acolo unde Patrulele de Reciclare au reușit să determine colectarea a cel puțin 50 g DEEE/locuitor, la ediția precedentă, cu ajutorul Suporterilor. Sărbătorirea succesului lor este cel mai convingător argument în favoarea participării la acest program”, declară Alexandra Arnăutu, coordonatorul programului.

Profesorii care au evaluat ediția 2013-2014 au declarat (în procent de 98%) participarea în Patrula de Reciclare drept o experiență pozitivă și doresc să revină în program. ”Copiii învață de la noi, noi învățăm de la ei, ne completăm și astfel iese ceva frumos. Toți elevii se agită, întreabă în jurul lor, pe colegii și profesorii de la alte clase. Noi, profesorii, la rândul nostru, am alertat vecinii, rudele, pe toată lumea. Ne simțim un adevărat motor – îi mobilizăm pe toți cei din jur” spune Daniela Alecu, profesor coordonator al Patrulei Centrului de Zi Giulești din București la ediția 2013-2014.

Sute de educatori, învățători și profesori au oportunitatea să producă o schimbare benefică atât în unitățile lor de învățământ cât și în comunitățile lor, înscriindu-se în noua ediție a programului între 18 septembrie și 15 octombrie 2014. La finalul ediției, în 2015, peste 100 de premii își așteaptă câștigătorii.

***

Patrula de Reciclare este programul național de educație de mediu desfășurat de Asociația Română pentru Reciclare RoRec cu avizul Ministerului Educației Naționale și cu sprijinul Inspectoratelor Școlare locale. Patrula de Reciclare reunește, la fiecare ediție, sute de profesori și mii de elevi care încurajează comportamentul responsabil față de mediu în rândul comunităților lor, promovând colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Agenții și profesorii lor coordonatori promovează neobosiți importanța colectării selective a DEEE în comunitățile lor prin activități de informare și proiecte creative.

De la lansarea programului Patrula de Reciclare, în anul 2011, au participat peste 60.000 de elevi și peste 1.500 de cadre didactice, reprezentând tot atâtea unități de învățământ (grădinițe, școli, licee). Ei au contribuit la colectarea a peste 600.000 kg de DEEE în România!

Contact:

Alexandra Arnăutu
Manager de proiect

alexandra.arnautu@rorec.org
mobil: 0751 302 107
www.patruladereciclare.ro
www.facebook.com/patruladereciclare

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.