Pătraru, inspirat de ziarul copiilor din Botoșani! Micii reporteri i-au întors vizita!

Micii reporteri din Botoșani i-au întors vizita lui Dragoș Pătraru și au plecat la București într-o intensă sesiune de pregătire jurnalistică. O parte din redacția Ziarului Buzz a petrecut două zile în capitală, timp în care membrii au învățat cum se înregistrează Starea Nației la TVR1, cum se face o emisiune radio, ce presupune teatrul radiofonic și ce înseamnă să prezinți o emisiune radio sau TV în direct. Un moment deosebit a fost răsplătirea micilor jurnaliști de către Dragoș Pătraru cu un prompter, dar și declarația acestuia conform căreia ziarul botoșănean l-a inspirat.

Tinerii și copiii au poposit miercuri dimineață la Radio România Actualități ceasuri bune, având și o intervenție în direct. Aceștia au vizitat, alături de prietena lor, Camelia Banța, mai toate studiourile de unde se emite, au pus întrebări și au înregistrat scurte știri. Apoi, buzzerii au fugit spre TVR, unde au fost așteptați de Dragoș Pătraru, realizatorul și prezentatorul de la Starea Nației, cu care au deja o legătură de suflet.

După ce au asistat la filmările conținutului propriu-zis al emisiunii și au descoperit secretele acesteia, pasionații de tehnic au mers la compartimentul de sunet și montaj. Finalul emisiunii lui Pătraru i-a avut pe Micii reporteri în prim-plan, copiii urmând scenariul propus de realizator. Alexandra Ciotir a fost, pentru câteva minute, partenera de prezentare a tvr-istului, spunându-și cu brio fragmentul scris de acesta. Gestul deosebit al lui Pătraru de a le face cadou un prompter a fost un moment emoționant. Mai mult decât atât, Ziarul Buzz s-a dovedit a fi inspirația lui Pătraru de a înființa o școală de jurnalism și marketing, anunțul fiind făcut de către prezentator chiar în timpul emisiunii.

Deplasarea la București a fost o experiență minunată și am acumulat din nou un mare bagaj de noi cunoștințe. Mă bucur că Ioana [n.r.: Ioana Matfeev, redactor-șef Ziarul Buzz] organizează noi astfel de deplasări. A fost o mare onoare pentru mine sa închei emisiunea de pe TVR1 și să prezint alături de Dragoș Patraru. Nu prea am avut emoții pentru că mă simțeam atât de bine să prezint și să fiu în fața camerei. În acea postură mă simt cel mai bine”, a declarat Alexandra Ciotir (16 ani).

A doua zi, delegația a revenit la TVR, de această dată pentru emisiunea în direct „Ieri, azi, mâine”, moderată de Corina Dănilă. Tema ediției de vineri a fost prilejul celor din Buzz de a-i revedea pe o parte din cei de la RRA, emisiunea fiind dedicată oamenilor de radio. După filmare, copiii au luat interviuri cu prezentatoarea, cu producătoarea, dar și cu invitații.

Cu toate că deplasarea la București a însemnat două nopți de călătorie cu trenul, oboseala nu s-a făcut simțită în timpul activităților. Micii reporteri s-au arătat extrem de captivați de ceea ce nu se arată la televizor, de munca din spatele ecranului, de emoția de intra în direct. Astfel, Ziarul Buzz și-a întărit legăturile cu prietenii de la TVR și de la Radio România, ba mai mult, și-au făcut cunoștințe noi. Una dintre prietenele pe care le-a câștigat redacția este jurnalista Alina Constantin, care a promis să fie trainer în tabăra (tradițională deja) din vară.

Deplasarea la București a fost una grozavă din mai multe puncte de vedere. Pe plan profesional, am dobândit cunoștințe imense despre ce e jurnalismul. Când am plecat eram un castravete clasic, în comparație cu cunoștințele pe care le aveam. Acum sunt un castravete fabio). Glumesc. Și pe lângă planul profesional, am reușit să închegăm și mai bine echipa, să cunoaștem oameni, locuri și, cred eu, să iubim Bucureștiul”, a punctat jovial Iosif Pintilie (14 ani).

Micii reporteri intenționează să repete și anul viitor experiența, fiind așteptați cu brațele deschise de către jurnaliștii de la RRA și TVR.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.