O ora de istorie pentru Basarabia în săptămâna altfel la la Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Vorona

ora-istorie-pentru-basarabia-saptamana-altfel-liceul-tehnologic-stefan-cel-mare-si-sfant-vorona

Anul acesta se desfasoara a treia ediţie a Cursului O oră de Istorie pentru Basarabia. După ce în anii trecuţi au fost vizate peste 300 de licee din România, în acest an vor fi implicate în program peste 200 de licee din 40 de judeţe şi peste 10 000 de elevi de liceu.

În perioada 7-11 aprilie 2014, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” se va desfăşura proiectul „O oră de istorie pentru Basarabia”. Voluntarii Platformei Unioniste Acţiunea 2012 împreună cu membrii Asociaţiei Vocea Etnicilor Români din Basarabia au pregătit pentru liceeni un curs interactiv, dar şi bomboane Bucuria, panglici tricolore şi hărţi cu România Mare.

Printre subiectele abordate în cadrul cursului se regăsesc: evoluţia în timp a principatelor româneşti, contexul istorico-social al anexării Basarabiei, dar şi cel al Marii Uniri, identitatea culturală a basarabenilor; dar şi beneficiile implicării tinerilor în activităţi de voluntariat.

Ajuns la cea de-a treia ediţie, proiectul s-a desfăşurat anul acesta si la Liceul Tehnologic ,,Ştefan cel Mare şi Sfânt’’Vorona, jud.Botoşani. Cinci voluntari au prezentat importanţa acestei campaniicu titlul ,,Basarabia e România, scopul fiind informarea elevilor din Vorona privind problema Basarabiei, în special promovarea romanităţii pământului dintre Prut şi Nistrtu. Elevii se pot afirma în lupta pentru reunificarea ţării însciindu-se pe site-ul www.actiunea2012.ro. Acesând rubrica ,,adeziune’.

Activitatea s-a desfasurat în Centrul de Documentare şi informare din cadrul liceului, fiind susţinută de profesorul de istorie Cîrneală Violeta şi doamna documentarist Ţăranu Mariana. Elevii au participat cu entuziasm la aceasta activitate şi şi-au arătat dragostea de ţară recitâdpoezii şi fredonând cântece patriotice.
==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.