Spread the love
  • 28
    Shares

O nouă și importantă lucrare istorică va fi lansată miercuri, 20 iunie. Volumul „Pagini din istoria României în context european” apare sub semnătura cunoscutului scriitor botoșănean Laurențiu C. Maftei și completează lista contribuțiilor botoșănene la istoriografia generală a României. 

Începând cu ora 11.00, Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu” Botoșani va fi gazda lansării cărții.

Deși de formație profesională tehnică, domnul Laurenţiu C. Maftei, dă dovadă de neobosită pasiune față de domeniul istoriei și ne propune acum această a patra carte a sa, ca o încununare a unei evoluții conștiincioase.

Asiduu și consecvent cu sine însuși, pornește de la studii despre istoria propriei familii, originare din Bobuleştii Ştefăneştilor, a continuat prin consistente și importante contribuții la monografia localității sale de baștină și ajunge astăzi, iată, la un studiu de mai mare amploare dedicat României. De această dată, autorul ne propune o înțelegere a istoriei României din perspectiva conexiunilor acesteia cu celelalte state europene.

Proiectul acestui volum s-a materializat cu sprijinul substanțial al Consiliului Județean Botoșani și este inclus în seria extraordinară de evenimente dedicate anului centenar al Marii Uniri.

La Biblioteca Județeană volumul supus atenției publicului va fi prezentat de un alt important istoric al Botoșanilor, domnul prof. dr. Dan Prodan cu acribia și cu căldura care deja l-au consacrat.

Pe lângă volumul mai sus menționat, vor fi disponibile și:

• Împreună au făurit istoria, Editura Axa, Botoşani, 2010, 430 p.;
• Rădăcini adânci. Arborele genealogic al unor familii de români, 1740 – 2012, Editura Quadrat, Botoşani, 2012, 176 p.
• Monografia orașului Ștefănești

Informații comunicate de Biblioteca Județeană Botoșani

Facebook Comments
http://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2018/06/IMG_20180618_152250.pnghttp://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2018/06/IMG_20180618_152250-150x150.pngRoxana AiacoboaeiEvenimenteLocaleBiblioteca Judeteana Botosani,lansare de carte,lucrare istorica,Pagini din istoria României în context european
O nouă și importantă lucrare istorică va fi lansată miercuri, 20 iunie. Volumul „Pagini din istoria României în context european” apare sub semnătura cunoscutului scriitor botoșănean Laurențiu C. Maftei și completează lista contribuțiilor botoșănene la istoriografia generală a României.  Începând cu ora 11.00, Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Mihai...