O cerere pentru susținerea educației la Botoșani, RESPINSĂ de Consiliul Local!

Asociația Buzzmedia, care întrunește în mod unic în țară un ziar redactat de către micii reporteri ai orașului și un canal de televiziune pentru copii și tineri, întâmpină dificultăți. Având nevoie de un nou spațiu pentru organizarea redacției, președintele asociației, Ioana Matfeev, a depus o cerere la Primarie, pentru a lua în chirie contra plată un spațiu deținut de aceasta. Cererea însă a fost respinsă. 

S-a întâmplat ieri, 28 februarie, în ședința Consiliului Local. Deși ceilalți consilieri au aprobat fără ezitare cererea Asociației, consilierii PSD au votat în unanimitate împotrivă, fără să dea vreo explicație. Întrebați de către ceilalți participanți la ședință despre motivele respingerii, consilierii PSD au început să pretindă că nu știu despre existența Ziarului Buzz, de tip unic în România, asta în condițiile în care micii reporteri au abordat pentru interviu mulți dintre membrii PSD.

Despre situația creată, Cristina Miron, consilier PNL, a afirmat: „Sunt obișnuită de multă vreme cu luptele politice care se dau în Consiliul Local Botoșani. M-am abținut de fiecare dată să fac comentarii pentru că s-ar fi putut interpreta ca subiective. Ce s-a întâmplat astăzi însă, a întrecut cu mult orice limită”

Consilierul liberal și jurnalistul Marius Oroșanu a ținut și el să își exprime neînțelegerea unei astfel de decizii și regretul față de copii: „Iertaţi-ne, dragi copii! Pot înţelege multe. Inclusiv că o parte din consilierii locali PSD au multe interese, de tot felul. Fac tot ce vor să-și satisfacă interesele personale sau de grup. De ce fac asta? Pentru că pot! Au 12 voturi din 23, deci au majoritatea. Accept și faptul că uită de botoșăneni când au anumite interese și își amintesc de ei numai când au nevoie de voturi. Pot înţelege și când se răzbună pe opoziţia politică. Pot întelege multe! Dar nu pot înţelege absolut deloc de ce se răzbună pe niste copii de 10, 12, 14 sau 16 ani, cum sunt cei de la BUZZ, care timp de 7 ani au demonstrat prin fapte că fac lucruri minunate: Cercul de jurnalism Micii reporteri, ziarul BUZZ, TeleBuzz – televiziunea copiilor și adolescenților, tabere de jurnalism, diverse proiecte municipale etc! Acești copii au ales reportofonul, camera de filmat și condeiul în locul jucăriilor specifice copilăriei. Au sperat ca noi, municipalitatea, să-i susţinem în pasiunea lor! Din păcate, cele 12 voturi contra ale consilierilor PSD de azi le-au frânt aripile! Pentru prima dată de când sunt consilier local sunt degustat de cum se înţelege politica și administraţia în acest mandat! Scuzaţi-ne, dragi copii, că orgoliul unora dintre noi distruge viitorul vostru!”, a declarat acesta. 

Ziarul Buzz și Micii reporteri sunt cei care desfășoară o serie de activități unice în oraș, fiind nume recunoscute la nivel național, cu prieteni dintre marii jurnaliști ai României. Evenimentul pentru care Dragoș Pătraru a venit la Botoșani zilele trecute a fost dedicat lor.

Colegiul redacțional al Ziarului a depus ieri o contestație a deciziei, motivată de un scurt istoric al activității Asociației. Decizia urmează să fie reevaluată.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.