O noua incercare pentru un club al fotografilor din botosani

Acum ceva anisori din pasiunea pentru fotografie cativa botosaneni au incercat sa realizeze asa cum avea sa se numeasca mai apoi: „Comunitatea Foto din Botosani” – www.cfbt.ro. Totul a inceput prin 2008, imediat cum am aflat de aceasta comunicate m-am inscris si eu pe forum si astfel pe 12 Iulie am devenit membru.

Pe forumul acestei comunitati fiecare isi putea face un profil unde sa isi publice creatiile si fiecare dintre noi aveam posibilitatea de a ne da cu parerea despre imaginile respective. Tot acolo erau unele rubrici special create, atat pentru amatori cat si pentru cei mai profesionisti, tutoriale, ultimile concursuri de fotografie la care doritorii se puteau inscrie precum si o rubrica denumita sugestiv: „Hai la pozat!”

Inceputul a fost destul de promitator insa in timp activitatea acestei comunitati a scazut poate si pentru ca mesajul pe care aceasta dorea sa il transmita nu ajunsese chiar la urechile tuturor pasionatilor de fotografie din Botosani. Eram totusi in 2008 si socializarea precum si interactiunea pe internet nu erau chiar asa de bine conturate.

Pe 4 Aprilie 2009 membrii au putut primi un astfel de mesaj:

În ultimul timp, forumul Comunităţii Foto din Botoşani a avut câteva probleme de securitate, ceea ce a dus la o „intoxicare” cu mesaje SPAM. Am reuşit să remediez acele probleme şi să curăţ forumul aşa că m-am gândit la o relansare. Aceasta constă în schimbarea designului şi restructurarea forumului.

Din tot sufletul, îmi doresc ca această Comunitate să reînvie, să reînceapă activitatea pe forum şi, dacă afară tot a început să se încălzească, să începem şi sesiunile foto.

Mulţumim,
Echipa Comunitatea Foto din Botoşani – Forum

Iar mai apoi pe 23 Aprilie 2009 o ultima incercare de a resuscita aceasta comunitate:

Salutare!

Haideti sa ne intalnim intr-un weekend mai multi si sa mergem undeva la pozat. Poate suntem mai multi cu masini si reusim sa mergem undeva in afara orasului.

Probabil din cauza inactivitatii mult prea indelungate dar si pentru ca nu s-a reusit sa se creeze un nucleu care sa continue munca cu aceasta comunitatesi astfel  aceasta actiune si-a incetat activitatea.

Sursa Foto: www.flickr.com/people/albylittlemoon/

Ei bine dupa 3 ani de la prima astfel de incercare si anume o intalnire a pasionatilor de fotografie din judetul Botosani, aceasta prima editie facand parte din calendarul de activitati si proiecte ale Clubului Fotografilor din Botosani, organizata in colaborare cu Asociatia Judeteana a Organizatorilor de Evenimente din Botosani.
Programul acestui simpozion al artei fotografice va debuta in data de 22 ianuarie 2011, ora 12.00, la Casa Tineretului Botosani, din Bulevardul Mihai Eminescu nr.48. La deschidere se pare ca vor participa si membri ai Clubului Fotografilor din Iasi si Suceava.

Membrii fondatori ai clubului sunt Marius Agrigoroaei, Relu Oneaga, Flavius Damean , Florin Petrosceac.
In 2011 se pare ca vor avea loc  si unele  cursuri de initiere in arta fotografica sustinute de maestri ai fotografiei din tara.

In perioada  16-29 mai 2011 vom avea parte si de o Tabara de arta fotografica ” Nemurirea Clipei „ organizata de Asociatia Judeteana a Organizatorilor de Evenimente impreuna cu Memorialul Ipotesti-Centrul National de Studii Mihai Eminescu.

Cei care doresc sa se inscrie in acest club pot lasa un mesaj pe blog sau la numerele de telefon 0744293006 – Marius, e-mail moryss_bt@yahoo.com sau 0728129253 – Relu e-mail relu_oneaga@yahoo.com
site web www.organizatorievenimente.ro, Blog: www.clubulfotografilorbotosani.blogspot.com

Nu pot decat sa urez multa bafta acestui club foto si astept si alte astfel de initiative cum ar fi un club media-video, muzica etc. Noi deja avem cateva discutii cu diverse ong-uri pentru a crea si alte astfel de „socializari” si chiar aveam in plan in perioada ce urmeaza sa facem si un mic  blog meet, asta cel mai probabil la sfarsitul acestei luni sau prima jumatate a lunii februarie.

Asa cum am scris mai sus cu siguranta membrii fondatori ai acestui club vor avea ce invata si din incercarile anterioare si sa speram ca vor reusi sa creeze o comunitate inchegata a pasionatilor de fotografie din Botosani.

Facebook Comments

4 thoughts on “O noua incercare pentru un club al fotografilor din botosani

    1. buna, pentru alte initiative cum ar fi un club media-video, muzica te asteptam sa faci un proiect si sa il prezinti conducerii asociatiei noastre….. astfel te vom putea ajuta sa ti realizezi proiectul mai repede….

      cu respect,
      Echipa AJOEBT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.