Nou simbol pe medicamente. Vezi ce înseamnă triunghiul negru

nou-simbol-pe-medicamente-ce-inseamna-triunghiul-negru

UE a lansat un nou program pentru produsele farmaceutice, care prevede ca toate medicamentele care trebuie sa fie monitorizate suplimentar sa fie marcate cu un triunghi negru cu varful in jos.

Agentia Europeana a Medicamentelor (EMA) a anuntat in prealabil ca intentioneaza sa introduca noua schema, care era aplicata deja in Marea Britanie, in intreaga Uniune Europeana, pentru a creste siguranta produselor farmaceutice, scrie PM Live.

Masura face parte dintr-un amplu program lansat de EMA, alaturi de infiintarea Comitetului pentru Evaluarea Riscului in Farmacovigilenta (PRAC), in incercarea EMA de a avea mai multa autoritate in solicitarea de masuri de precautie si studii pentru determinarea eficientei.

Astfel, toate companiile farmaceutice sunt obligate sa marcheze anumite produse cu triunghiul negru. In plus, EMA a facut public un clip informativ, care le explica atat cadrelor medicale, cat si cetatenilor ce inseamna noul simbol.

Cutiile de medicamente care sunt marcate cu triunghiul negru trebuie sa prezinte si mesajul „Monitorizare suplimentara”. Simbolul va aparea la inceputul prospectului.

Monitorizarea suplimentara nu se aplica tuturor medicamentelor, ci vizeaza numai anumite produse, supravegheate indeaproape de EMA dupa ce va aproba folosirea triunghiul negru in cazul acestora.

„Daca un medicament eset marcat cu triunghiul negru, nu inseamna ca este nesigur. Scopul simbolului este de a incuraja pacientii sa raporteze orice reactii adverse”, se arata intr-un document al agentiei.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.