Mircea Oprea lansează joi la Botoșani cartea „Împăcare cu lumea. Jurnal de Curtești”

mircea-oprea-lanseaza-botosani-cartea-impacare-cu-lumea-jurnal-curtesti

Biblioteca Judeteana “Mihai Eminescu” Botosani gazduieste joi, 28 noiembrie 2013, lansarea celei mai recente carti „Impacare cu lumea.Jurnal de Curtesti „,ce poarta semnatura binecunoscutului publicist si critic de teatru botosanean , Mircea Oprea.

Evenimentul se va desfasura in Sala de Lectura a Bibliotecii Judetene „Mihai Eminecu”, in prezenta autorului, cu incepere de la orele 17.00. Cartea va fi prezentata de scriitorul Marius Chelaru si de prof. univ. dr.Paul Gorban, amfitrionul evenimentului fiind Gellu Dorian .

Împăcarea lui Mircea Oprea cu lumea s-a produs/scris la Curteşti şi a fost parafată la Editura Zona Publishers, din Iaşi, in anul 2013.

„Împăcarea cu lumea este un titlu captivant care, printr-o energie extraordinară, impusă chiar şi de stilul cărţii – jurnal de gânduri poetice şi metafizice -, te surprinde şi te pune, într-un mod ontologic, în faţa semenilor şi, mai ales, în faţa propriei conştiinţe. Împăcarea cu lumea divulgă nostalgia autorului de a surprinde ca pe un organism viu lumea interiorului său, cu toate detaliile şi aspectele privind o legitimare reversibilă şi răvăşitoare, o lume din regnul tradiţiilor îndelungate, tari, în care predomină un fond cu iz mistic, poetic, uneori raţional, alteori scufundat într-un iluzionism oniric.

Pe de altă parte, Împăcarea cu lumea apare şi ca un istoric al curiozităţilor savante ale autorului cu privire la lumea exterioară în care, aproape la tot pasul, Mircea Oprea presimte ameninţarea unei ciudate raportări la legitimareanormalităţii (…)”. – notează editorul, Paul Gorban.

La eveniment sunt invitați să participe autorități publice locale, oameni de cultură, reprezentanți ai presei locale și iubitorii de literatură.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.