„Mica Unire” celebrata asa cum se cuvine la Darabani

Unirea Mica pe care o sarbatorim an de an pe 24 ianuarie ar trebui sa fie prilej de sarbatoare intre romani. Asta ar fi trebuit sa fie si anul acesta. Numai ca, in loc de asa ceva, am avut huiduieli si manifestarea dezastrului in raport cu asa intitulata „politica” din Romania. Partidele politice sau mai bine spus „turmele clientelare” se lupta la scena deschisa in orice adunare populara si asta ca o lipsa de respect pentru cei care in vremuri mult mai grele au stiut sa stranga randurile si sa faca si ceva bun pentru acest colt de lume.
Cand la Iasi sau in alte locuri manifestarile au fost dominate de huiduieli iata ca intr-un colt al harti, acolo unde se agata harta in cui, un oras a dat o palma celor careau considerat ca ciolanul politic este mult mai important decat propria noastra istorie.

Darabaniul este cel mai nordic oras al Romaniei, un oras care a dat un exemplu pentru noi toti cum ar trebui nu doar celebrata dar mai ales respectata ziua unirii Principatelor intr-un singur stat, sub numele de România.
Darabanenii nu au ramas indiferenti la acest eveniment istoric. Un grup numeros de elevi de la scolile din zona orasului Darabani, insoţiţi de cadrele didactice au fost convocati in Sala Mare a Primariei Darabani. Manifestarea a fost prezidata de consilierul local Lucian Florea, profesor de istorie la Sc. Gen. „Gheorghe Morosanu” si la Grupul Scolar Darabani.

Din placerea primarului Bulacu si osteneala excelentei sale in colaborare cu profesorii din urbea darabaneana , de ziua unirii ca si de alte dati acestia au realizat o festivitate de o deosebita intensitate emotionala. Se pare ca se poate face putina cultura si cu fonduri mici, doar pasiune sa ai. Bravo edililor darabaneni pentru tot ce au realizat pentru concetatenii lor.

Ziua Unirii profesorul Cristian Ostafie:

Prof Florea Lucian un om cu suflet ptr copii

Sursa Video: YouTube

Mai multe imagini si informatii despre acest eveniment puteti gasi si pe www.darabaneni.ro.

Facebook Comments

One thought on “„Mica Unire” celebrata asa cum se cuvine la Darabani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.