Locuinţă distrusă de o lumânare uitată aprinsă la Tudora

masina-distrusa-partial-incendiu-calea-nationala

Neglijenţa a lăsat o familie din Tudora fără acoperiş deasupra capului. S-a întâmplat în seara zilei de 5 mai, când o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată lângă materiale combustibile, a incendiat bunurile dintr-o încăpere. Flăcările s-au extins cu repeziciune la alte trei camere, precum şi la acoperişul din stuf.

Pompierii botoşăneni au fost anunţaţi despre producerea evenimentului puţin înainte de ora 22.00. La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale cu apă şi spumă, precum şi pompierii voluntari din comună. Primii care au ajuns la faţa locului au fost voluntarii.

Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri. Valoarea bunurilor distruse a fost estimată la cca. 20.000 de lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 50.000 de lei.

Foc scăpat de sub control joi la amiază, la Cătămărăşti Deal.

Un foc aprins pentru distrugerea unor resturi vegetale dintr-o gospodărie şi lăsat nesupravegheat s-a transformat într-un incendiu care a mistuit o anexă şi două tone de furaje.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină pentru stingerea incendiului puţin înainte de ora 12.00. Persoana care a sunat după ajutor susţinea că flăcările se pot extinde şi la locuinţă. Pentru stingerea incendiului, au intervenit nouă pompieri militari, cu două autospeciale cu apă şi spumă, timp de cca. o oră. Valoarea totală a pagubelor a fost estimată la cca. 1000 de lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ 15.000 lei.

I.S.U. Botoşani recomandă cetăţenilor să respecte regulile şi măsurile de apărare împotriva incendiilor specifice utilizării focului deschis pentru arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.