Liberalii botoșăneni au depus astăzi un proiect simbolic pentru unirea Basarabiei cu România

Consilierii judeţeni ai Partidului Naţional Liberal au depus, la secretariatul Consiliului Judeţean Botoşani, o solicitare de iniţiere a unui proiect de hotărâre privind semnarea Declaraţiei de Unire între România şi Republica Moldova.

Având în vedere că mai multe administraţii publice din ţară au adoptat şi semnat Declaraţia de Unire, este un gest de responsabilitate şi de normalitate întocmirea acestui act simbolic, însă cu încărcătură istorică deosebit de puternică.
În contextul politic şi istoric actual, în care graniţele celor două ţări sunt deschise deopotrivă, este absolut necesar să dăm semnalul unităţii şi a dorinţei de înfrăţire”, se arată în comunicatul Monicăi Răileanu, PR al PNL Botoșani.

Partidul Naţional Liberal a contribuit decisiv la unirea Basarabiei cu Patria Mamă, România. Astăzi, o sută de ani mai târziu, Partidul Naţional Liberal pledează deschis pentru aceeaşi cauză naţională: unirea Republicii Moldova cu România.

Consilierii judeţeni PNL îşi exprimă regretul pentru lipsa de atitudine şi iniţiativă a conducerii PSD a Consiliului Judeţean Botoşani de a fi stabilit deja o agendă publică pentru marcarea anului centenar şi în acelaşi timp, de a fi adus în atenţia cetăţenilor mesajul de unire al tuturor românilor, fie că vorbim de România, fie că vorbim de Republica Moldova”, se subliniază în comunicat.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.