Let’s do it Romania! – se cauta voluntari

Doar pentru că te muţi cu 2 metri mai departe de o grămadă de gunoi când ieşi la picnic, asta nu înseamnă ca mizeria nu mai e acolo. Doar pentru că alegi să te uiţi în altă parte, asta nu înseamnă că în apele râului care îţi alimentează oraşul cu apă potabilă nu plutesc zeci de mii de PET-uri şi pungi. Doar pentru că nu fotografiezi şi munţii de gunoaie când pleci în vacanţă asta nu înseamnă că ei nu erau acolo.

Ce-ar fi să schimbăm foaia? Ce-ar fi să ne notăm în calendar o dată importantă pentru fiecare dintre noi: aceea în care sute de mii de români au spus Stop! şi şi-au curăţat ţara de PET-uri, pungi şi hârtii lăsate de alţii, purtate de vânt şi apă în cele mai frumoase locuri din Romania? Nu ne permitem să ne cumpărăm o ţară mai curată, şi nici nu am avea cum, dar putem să o curăţăm noi! Într-o singură zi s-o curăţăm pe toată! Să ne mândim din ziua următoare că avem o ţară curată lună, că merităm în Cartea Recordurilor, că am scris istorie, că am acţionat împreuna măcar pentru o zi!

Copiii tăi te vor întreba dacă ai fost şi tu unul dintre voluntarii „Let’s Do It Romania!”. O să-i spui că da, că ai fost unul dintre cei care au schimbat într-o singură zi felul în care arată o ţară, sau că era ceva interesant la TV şi ai stat acasă? Nu rata şansa de a-ţi schimba ţara!

Sursa: www.letsdoitromania.ro

Asa cum am scris la prezentarea acestui blog 4Botosani isi propune sa promoveze si sa sustina toate actiunile si miscarile ce pot aduce unele schimbari in societatea noastra dar mai ales in mediul in care traim. Astfel vom sustine si noi acest proiect si sa speram ca putem invata si de la unele tari mai mici cum putem fi acea schimbare pe care o dorim sa o vedem in jurul nostru. Desi din pacate sunt constient ca in societatea noastra indiferenta este la putere acest mic test cred ca va lamuri daca mai avem sau nu sanse sa avem o societate responsabila si oameni simpli de care sa putem fi mandri.
Daca aveti un blog un site va rog sa sustineti si voi acest proiect si de ce nu sa fiti chiar voi voluntari si sa puneti umarul la aceasta reconstructie caramida cu caramida a noastra ca oameni cu raspundere si respect pentru mediul in care de vrem sau nu trebuie sa convetuim.

Facebook Comments

2 thoughts on “Let’s do it Romania! – se cauta voluntari

  1. @Îngera Fără Nume: putem incerca… nu pierdem nimic daca o facem! 😉 Poate cel mai greu sa fie la inceput pana cand se pun lucrurile in miscare si vom fi macar o mana de oameni insa dupa… totul vine de la sine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.